24 Şubat 2014 Pazartesi

KUSURSUZLUĞU KÜÇÜK ŞEYLER OLUŞTURUR AMA KUSURSUZLUK KÜÇÜK BİR ŞEY DEĞİLDİR….


En ufak yapılan istem dışı ya da isteyerek yapılan her şey. Kusurlarımız bazen bizi biz yapan var olma sebeplerimiz. Kimi zaman minik tebessümlerimize neden olsa da aslında ufaktan kalp kıran can acıtan kusurlarımız.Var olma sebebimiz hayata inatla tutunma nedenimiz.Yaptığımız her şey doğrular ,yanlışlar , artılar ,eksiler ,kusurlar hepsi de aslında ufacık bir kıvılcımdan oluşur.Kimi zaman etrafımızda ki insanlardan tepki toplasak da bizi biz yapan şeyler.
Kusurlar her zaman göz ardı edilmese de aslında bazen yapılan doğrulardır. Minik ufacık bir şeyden oluşur. Bazen iyi ki de oluşur. Ya kusursuzluk…Ufak bir şey mi…Peki ya kusursuz insan var mıdır ?   Tabi ki de asla. Her insan kusur yapmaya müsaittir. İsteyerek ya da istemeyerek. Yaptığımız her kusur benliğimizin bir parçasıdır. Var olma nedenlerimiz …
Kusursuzluk…Yok olmadı olmayacak da.Benimsediğimiz mimik,jest,konuşma tarzı,toplumda yer edinme çabası aslında bunlarda zamanla kusurlarımız arasında var olan nedenler.Başkalarına ters düşseler de bizim için doğrudur.İşte bunlarda bizim kusurlarımız.Ama hiç kimse kusursuz değildir.Kusurlar bazen ümitlerimiz bazen de hayat kavgamız.
Kusurlar küçük şeylerden oluşur. Kusursuzluk küçük bir şey değildir. Kusurlarımız bizim hayata ve çevremizdeki insanlara karşı verdiğimiz birer teminattır aslında. Kusursuzluk hayatta var olmadığımızı gösterir.İnsanlar kusurlarıyla birlikte hoştur bazen , bazen de can acıtan kahreden şeylerdir.Kusurlu olmak bazen kusursuz olmaktan iyidir.
Var olma nedenlerimiz; kusurlarımız bizi biz yapan bizden bir parça koparan ama her defasında ders aldıran bazen de bıkmadan usanmadan aynı kusurlar üzerine oynamak. Kusursuzluk yok olmaktır sesini duyuramamak yavaş yavaş boğulmaktır.
Kusurlarımız bazen yoldan döndüren bazen yıpratan bazen yoran ama her şeye rağmen inatla bizimle var olan bizi biz yapan belki de bize bizden yakın olan kusurlarımız. Bizim nedenlerimiz….


                                                              AYŞE BİNBOĞA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder