13 Eylül 2013 Cuma

SPK LİSANSLAMA SINAVI

SPK Lisanslama sınavların genel amacı sermaye piyasası alanında ihtisas personeli yönetici türev araçlar personeli değerleme uzmanı kredi derecelendirme uzmanı ve kurumsal yönetim derecelendirme uzmanı olarak çalışanların mesleki yeterliliklerini bilgi ve tecrübelerini gösterir lisans belgesinin verilmesidir.

Sınav Tarihleri
Kurul tarafından düzenlenen lisanslama sınavları aksine bir karar alınmadıkça her yıl Ocak Mayıs ve Eylül aylarında Ankara İstanbul İzmir Adana Antalya ve Bursada yapılmaktadır. Sınav başvuruları sınav tarihlerinden yaklaşık 25-3 ay önce internet üzerinden alınmaktadır. 3 hafta süren başvuru süresini kaçırmamak için internet sitemizi takip etmenizde yarar bulunmaktadır. 

Sınav Başvuru Koşulları
Sınav başvurusunda aranılan belgeler sınav kılavuzunda yer almaktadır. Sınav başvurusunda Kılavuzda belirtilen prosedürün takip edilmesi önemlidir.
Sınavda başarılı olunması halinde lisans alma aşamasında gerekli belge ve koşullar için ayrıca sınav kılavuzunu okuyunuz. Sınav ücreti Sınav Kılavuzunda açıklanmaktadır.  
Sınavlar arasında geçiş ortak modüller sınav saatleri ve benzeri hususlar sınav kılavuzunda ve duyurularda yer almaktadır. Başvurulabilecek sınav sayısı iki ile sınırlandırılmıştır. Aynı tarih ve saatte yapılan iki farklı sınava başvuru imkanı yoktur. Bu sınavların seçilmesi halinde sistem başvuruya izin vermeyecektir.

SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavına Kimler katılabilir: 

* Hisse senetleri piyasası müşteri temsilcileri
* Sabit getirili sermaye piyasası araçları ve repo-ters repo piyasası müşteri temsilcileri (Call-Center)
* Yatırım fonları müşteri temsilcileri
* Aracı kurum acentası olarak faaliyet gösteren banka şubelerindeki acentaların işlemlerinden sorumlu müşteri temsilcileri
* Şube Müdürleri
* İrtibat bürosu sorumluları
* Müfettişler
* Sermaye piyasası alanında kariyer yapmak isteyenler üniversite öğrencileri üniversite mezunları

5 yorum: