10 Mart 2014 Pazartesi

BANKA-1--İ.Ö--BANKACILIK--2.HAFTA

30 yorum:

  1. Melike Yıldırım10 Mart 2014 12:42

    Türkiye bankalar birliği Türkiye de kurulan ticari bankalar ile kalkınma ve yatırım bankları tüzel kişiliğe sahip ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan TBB ye faaliyet izni aldıkları tarihten itibaren 1 ay içinde üye olmak zorundadır.

    YanıtlaSil
  2. Tuğba Zorlu10 Mart 2014 13:46

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 1958'de kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. TBB'nin yönetim merkezi İstanbul'dadır.

    Türkiye'de faaliyet gösteren tüm mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankaları, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 79. Maddesine göre TBB'ye üye olmak zorundadır. 12 Eylül 2011 tarihi itibariyle TBB'nin 44 üyesi bulunmaktadır.

    TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ:
    Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye'de bankacılık sektörünün hak ve menfaatlerini gözeterek, sektörün büyümesine, sağlıklı çalışmasına, bankacılık mesleğinin gelişmesine, haksız rekabetin önlenmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlar...

    YanıtlaSil
  3. Ümmü AKSÜT10 Mart 2014 14:00

    TMSF: Tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla mevduatın sigorta edilmesine bunun yanında mali bünyelerinin bozulmuş olması nedeniyle kendisine intikal eden bankaların yönetilmesi,mali yapıların güçlendirilerek yeniden yapılandırılmasını sağlamak üzere idari ve mali özerkliğe sahip olarak kurulmuş bulunan bağımsız bir idari kuruluştur.

    YanıtlaSil
  4. zeynep AÇIKGÖZ10 Mart 2014 15:37

    TMSF'nin görevleri :
    1. fonun ilk ve temel görevi bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmektir.
    2. BDDK tarafından yapılan denetlemeler sonucu mali durumunun bozulmuş olduğu tespit edilen bu nedenle yönetim ve denetimi yahut hisseleri fona intikal eden bankaların yeniden yapılandırılmasını sağlamak için yönetilmesi mali yapılarının güçlendirilmesi devri veya tasfiye edilmesidir.

    YanıtlaSil
  5. mustafa inci12 Mart 2014 01:48

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 1958'de kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. TBB'nin yönetim merkezi İstanbul'dadır.

    Türkiye'de faaliyet gösteren tüm mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankaları, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 79. Maddesine göre TBB'ye üye olmak zorundadır. 12 Eylül 2011 tarihi itibariyle TBB'nin 44 üyesi bulunmaktadır.

    TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ:
    Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye'de bankacılık sektörünün hak ve menfaatlerini gözeterek, sektörün büyümesine, sağlıklı çalışmasına, bankacılık mesleğinin gelişmesine, haksız rekabetin önlenmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlar

    YanıtlaSil
  6. TBB(TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ) NEDİR VE GÖREVLERİ?
    -Türkiyede ki kurulun ticari bankalar ile kalkınma ve yatırım bankaları tüzel kişiliğe sahip ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan TBB' ye faliyet izni aldıkları tarihten itibaren bir ay içinde üye olmak zorundadır.
    GOREVLERİ=Mesleğin gelişmesini temin almak
    -meslek ilkelerini belirlemek,ve bunlara uygun olanak çalışmaları sağlamak
    -kuruma alınması isteniilen tedbirlerin uygulamasını takip etmek
    -üyeleri arasında haksız rekabeti önlemek amcıyla gerekli tüm tedbirleri almak
    -üyelerin ilan ve reklamlarını şekil ve nitelik olarak denetlemek
    -ortak projelerde iş birliği yapmak.

    YanıtlaSil
  7. 15. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF): Fon, 5411 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile verilen yetkiler çerçevesinde tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacı ile kurulmuştur. Mevduatın ve katılım fonlarının sigorta edilmesi, Fon bankalarının yönetilmesi, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, devri, birleştirilmesi, satışı, tasfiyesi, Fon alacaklarının takip ve tahsili işlemlerinin yürütülmesi ve sonuçlandırılması,

    YanıtlaSil
  8. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF): Fon, 5411 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile verilen yetkiler çerçevesinde tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacı ile kurulmuştur. Mevduatın ve katılım fonlarının sigorta edilmesi, Fon bankalarının yönetilmesi, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, devri, birleştirilmesi, satışı, tasfiyesi, Fon alacaklarının takip ve tahsili işlemlerinin yürütülmesi ve sonuçlandırılması, Fon varlık ve kaynaklarının idare edilmesi ve Kanunla verilen diğer görevlerin ifası için kurulmuş olup kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip bir kuruluştur.

    YanıtlaSil
  9. sultan küçük12 Mart 2014 13:11

    TBB görevleri :
    Türk bankacılık sisteminin ve mesleğinin geliştirilmesine yönelik politikalar oluşturmak, kararlar almak,
    Üyelerinin uyması gerekli meslek ilkeleri ve standartlarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun uygun görüşünü alarak belirlemek,
    Meslek ilkelerini belirlemek suretiyle üyelerin birlik ve mesleğin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak,
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun uygun görüşünü almak suretiyle etik ilkeleri belirlemek,
    İlgili mevzuat uyarınca alınan kararlar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınması istenilen tedbirlerin uygulanmasını takip etmek.

    YanıtlaSil
  10. TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ

    Türkiye Bankalar Birliği 1958 yılında Bankalar Kanunu'nun 57. Maddesi hükümlerine göre kurulmuştur. Türkiye'de faaliyette bulunan tüm bankaları temsil eden tüzel bir kişiliğe haizdir. Birliğin amacı, serbest piyasa ekonomisi ve tam rekabet ilkeleri çerçevesinde, bankacılık düzenleme ilke ve kuralları doğrultusunda bankaların hak ve menfaatlerini savunmak, bankacılık sisteminin büyümesi, sağlıklı olarak çalışması ve bankacılık mesleğinin gelişmesi, rekabet gücünün artırılması amacıyla çalışmalar yapmak, rekabetçi bir ortamın yaratılması ve haksız rekabetin önlenmesi için gerekli kararları almak/alınmasını sağlamak, uygulamak ve uygulanmasını talep etmektir

    YanıtlaSil
  11. başak AKBABA13 Mart 2014 09:43

    TBB( TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ ) :Türkiye ‘de kurulan ticari bankalar ile kalkınma ve yatırım bankaları tüzel kişiliğie sahip ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan TBB ‘ye faaliyet izni aldığından itibaren bir ay içinde üye olmak zorundadır.
    =GÖREVLERİ=
    .Mesleğin gelişmesini tehmin etmek
    .Meslek ilkelerini belirlemek ve bunlara uygun olarak çalışmalarını sağlamak
    .Kurumca alınması istenilen tedbirlerin uygulanmasını takip etmek
    .Üyelerin arasında haksız rekabetleri önlemek amacıyla gereken tüm tedbirleri almak
    .Üyelerin ilan ve reklamlarını şekil ve nitelik olarak denetlemek

    YanıtlaSil
  12. Şafak Caferoğlu13 Mart 2014 11:57

    TMSF(Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu )
    Tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla mevduatın sigorta edilmesini bunun yanında mali bünyelerinin bozulmuş olmalarının nedeniyle kendisine intikal eden bankaların yönetilmesi mali yapılarının güçlendirilerek yeniden yapılandırılmasını sağlamak üzere idari ve mali özerkliğe sahip olarak kurulmuş bulunan bağımsız bir idari kuruluştur.
    Fon görevini yaparken bağımsızdır, denetime tabi tutulamaz.TMSF kurulu fonun kara organıdır.Bir başkan birde ikinci başkan olmak üzere 7 kişi ile yönetilir.Üyeleri en az 10 yıllık deneyime sahip işletme,kamu yönetimi,iktisat,maliye,mühendislik,bankacılık ve hukuk dallarından birinden mezun olmalıdır.Görev süreleri 6 yıldır.Tekrar seçilmeleri mümkün değildir.Başka işlerde çalışma yasağı vardır.Haftada en az bir defa olmak üzere gerekli hallerde toplanırlar.

    YanıtlaSil
  13. BELMA DEMİROK13 Mart 2014 13:05

    TMSF'NİN GÖREVLERİ :
    -fonun ilk ve temel görevi bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmektir.
    -BDDK tarafından yapılan denetlemeler sonucu mali durumunun bozulmuş olduğu tespit edilen bu nedenle yönetim ve denetimi yahut hisseleri fona intikal eden bankaların yeniden yapılandırılmasını sağlamak için yönetilmesi mali yapılarının güçlendirilmesi devri veya tasfiye edilmesidir.

    YanıtlaSil
  14. TMSF(Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu)
    tasarruf sahiplerinin hak ve menfattlerinin korunması amacı ile mevduatın sigorta edilmesini bunun yanında mali yapısının bozulmuş olması nedeni ile kendisine intikal eden bankanın yönetilmesi mali yapılarının güçlendirilerek idari ve mali özelliklere sahip getiren bağımsız bir idari kuruluştur.2 tane görevleri vardır.

    TBB(Türkiye Bankalar Birliği)
    türkiyede kurulan ticari bankalar ile kalkınma ve yarıtım bankaları tüzel kişiliğe sahip ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan TBB ruhsat aldıkları tarihten itibaren 1 ay içerisinde üye olmak zorundadırlar.4 tane de görevleri vardır.

    YanıtlaSil
  15. Burak Kızmaz15 Mart 2014 10:48

    TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) Tasarruf sahipleri ve menfaatlerini koruması amacıyla kurulmuştur. Bu kurum görevlerini yaparken bağımsızdır. Denetime tabii tutulamaz. Kurumun temel görevi tasarruf mevduatını sigorta etmektir.

    YanıtlaSil
  16. SADIKA DEMİR15 Mart 2014 16:00

    TMSF nin görevleri :
    1-Fonun ilk ve temel görevi bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmektir.
    2-BDDK tarafından yapılan denetlemeler sonucu mali durumunun bozulmuş olduğu tespit edilen bu nedenle yönetimi ve denetimi yahut hisseleri fena intikal eden bankaların yeniden yapılandırılmasını sağlamak için yönetilmesini mali yapıların güçlendirilmesini devri ve ya tasfiye edilmesidir.

    YanıtlaSil
  17. TBB nin görevleri
    Türk bankacılık sisteminin ve mesleğinin geliştirilmesine yönelik politikalar oluşturmak, kararlar almak,
    Üyelerinin uyması gerekli meslek ilkeleri ve standartlarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun uygun görüşünü alarak belirlemek,
    Meslek ilkelerini belirlemek suretiyle üyelerin birlik ve mesleğin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak,
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun uygun görüşünü almak suretiyle etik ilkeleri belirlemek,
    İlgili mevzuat uyarınca alınan kararlar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınması istenilen tedbirlerin uygulanmasını takip etmek,
    Üyeleri arasında haksız rekabeti önlemek ve rekabetçi ortamın korunması amacıyla her türlü tedbiri almak ve uygulamak,
    Müşteri haklarına dair hükümlerde öngörülen sözleşmelerin şekil ve içeriklerine ilişkin usûl ve esaslar ile tip sözleşmelerin uygulanacağı işlemleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun uygun görüşünü alarak belirlemek,
    Yurt içinde ve yurt dışında bankacılığı temsil etmek, tanıtmak ve bu konuda kamuoyunu aydınlatmak için çalışmalarda bulunmak,
    Ekonomi, mali sektör ve bankacılık sistemindeki yurt içi ve yurt dışı gelişmeleri izleyerek toplayacağı bilgileri üyelerine ve ilgililere ulaştırmak,
    Bankalararası ilişkilerde mesleki dayanışmayı güçlendirecek kararlar almak,
    Banka ve bankacılıkla ilgili olan konularda resmi makam ve kuruluşlara genel anlamda görüş bildirmek,
    Ulusal tasarrufun teşviki için gerekli çalışmaları yapmak ve yetkili mercilere önerilerde bulunmak,
    Üyeler ile bireysel müşterileri arasındaki ihtilafların değerlendirilmesi ve çözüme kavuşturulmasını temin etmek üzere Birlikçe hazırlanan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından onaylanan usûl ve esaslar dahilinde hakem heyeti oluşturmak,
    Kurum ile işbirliği yapmak suretiyle bankalar arasında ortak projelere ilişkin işbirliğini temin etmek,
    Gizlilik niteliği taşımayan banka istatistiklerini toplamak ve kamuoyuna duyurmak,
    Bankacılık konusundaki mevzuatı izlemek ve bu alandaki düzenlemeleri üye bankalara duyurmak,
    İlgili mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, bankaların, müşterilere sundukları hizmetler karşılığında tahsil edecekleri komisyon, ücret ve masrafların, açtıkları krediler ve bunlarla ilgili diğer işlemler için uygulayacakları kredi faiz oranları, komisyon ve ücretler ile mudilerine ödeyecekleri mevduat faizlerinin azami oran ve sınırlarının tespitine ilişkin olarak üye bankalara yönelik tavsiye kararları almak,
    Üyelerin ilan ve reklamlarında uyacakları esas ve şartları tür, şekil, nitelik ve miktarları itibarıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun uygun görüşünü alarak tespit etmek,
    TBB'nin aldığı karar ve tedbirlerin uygulanmasını takip etmek, bunlara zamanında ve tam olarak uymayan üyeler hakkında idari para cezası kararı vermek,
    Bankacılıkla ilgili konularda seminer, sempozyum, konferans vb. eğitim programları düzenlemek,
    Üyelerin ortak menfaatlerini ilgilendiren konularda yönetim kurulu kararına istinaden dava açmak

    YanıtlaSil
  18. FADİME UYAR16 Mart 2014 05:26

    TTB( türkiye bankalr birliği )
    türkiyedeki kurulun ticari bankalr ile kalkınma ve yatırım bankaları tüzel kişiliğe sahip ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan TBB ye faaliyet izni aldıkları tarihten itibaren 1 ay içinde üye olmak zorundadır...

    YanıtlaSil
  19. NURAY CANKUL16 Mart 2014 05:31

    TBB GÖREVLERİ
    *mesleğin gelişmesini temin etmek
    *meslek ilişkilerini belirlemek ve bunlara uygun olarak çalışmalarını sağlamak
    *üyeleri arasında haksız rekabeti önlemek amacıyla gerekli tüm tedbirleri almak

    YanıtlaSil
  20. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF):Tasarruf sahiplerinin haklarını yolsuzluk ve usulsüzlüklerden korumak amacıyla kurulmuş devlet kurumudur.Eskiden T.C. Merkez Bankası bünyesindeyken artık Başbakanlık'a bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

    GÖREVLERİ:
    1-Fonun ilk ve temel görevi bankalrda ki tasarruf mevduatını sigorta ettirmektir.
    2-BDDK tarafından yapılan denetlemeler sonucu mali durumu bozulmuş olduğu tespit edilen ve bu nedenle yöneti,denetim ya da hisselerini ynetime intikal eden bankaların yeniden yapılandırmasını sağlamak için mali yapılarının yönetilmesi,devri ya da tasfiye edilmesidir.

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB):1958'de kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.
    TBB'nin yönetim merkezi İstanbul'dadır.Türkiye'de faaliyet gösteren tüm mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankaları,5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 79. Maddesine göre TBB'ye üye olmak zorundadır.
    12 Eylül 2011 tarihi itibariyle TBB'nin 44 üyesi bulunmaktadır.
    Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye'de bankacılık sektörünün hak ve menfaatlerini gözeterek, sektörün büyümesine,sağlıklı çalışmasına,bankacılık mesleğinin gelişmesine,haksız rekabetin önlenmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlar.
    görevleri:
    1-Mesleğin gelişimini temin etmek,meslek ilkelerini belirlemek ve bunlara uygun olarak çalışmalarını sağlamak,kurumca alınması istenilen tedbirlerin uygulanmasını takip etmek.
    2-Üyeleri arasında haksız rekabeti önlemek amacıyla gerekli tebiri almak.
    3-Ortak projeleri iş birliği yapmak.

    YanıtlaSil
  21. Hatice Bahçeci16 Mart 2014 11:58

    Tmsf yani Tasarruf mevduatı sigorta fonu; Tasarruf mevduatının ve katılım fonlarının sigorta edilmesi, BDDK tarafından kendisine devredilen bankaların yeniden yapılandırılması, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, satıiı ve tasfiyesi bu bankaların üçüncü kişilere devredilmesi ile görevli bir kamu tüzel kişisidir.
    5411 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile verilen yetkiler çerçevesinde tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacı ile kurulmuştur.

    YanıtlaSil
  22. Dilek KOÇBAŞ16 Mart 2014 12:01

    TMSF GÖREVLERİ
    -Fonun ilk ve temel görevi bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmektir.
    BDDK tarafından yapılan denetlemeler sonucu mali durumunun bozulmuş olduğu tesbit edilen bu nedenle yönetim ve denetimi yakut hisseleri fona intikal eden bankaların yeniden yapılandırılmasını sağlamak için yönetilmesini mali yapısının güçlendirilmesi devir veya tasviye edilmesine denir.

    YanıtlaSil
  23. Elvan İÇÖZ16 Mart 2014 12:23

    Türkiye Bankalar Birliği(TBB)
    Türkeye de kurulan ticari bankalar ile kalkınma ve yatırım bankaları tüzel kişiliğe sahip ve kamu kurumu niteliğiyle meslek kuruluşu olan TBB'ye faliyet izni aldıktan itibaren 1 ay içinde üye olmak zorundadır.

    YanıtlaSil
  24. mustafa inci18 Mart 2014 23:47

    Tmsf yani Tasarruf mevduatı sigorta fonu; Tasarruf mevduatının ve katılım fonlarının sigorta edilmesi, BDDK tarafından kendisine devredilen bankaların yeniden yapılandırılması, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, satıiı ve tasfiyesi bu bankaların üçüncü kişilere devredilmesi ile görevli bir kamu tüzel kişisidir.
    5411 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile verilen yetkiler çerçevesinde tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacı ile kurulmuştur.

    YanıtlaSil
  25. Raziye Tuğlu20 Mart 2014 02:20

    TMSF:
    TMSF kurulu fonun karar organıdır.Bir başkan bir de ikinci başkan olmak üzere 7 üyeden oluşur.Üyeleri en az 10 yıllık deneyime sahip işletme,kamu yönetimi,iktisat,maliye,bankacılık,hukuk ve mühendislik dallarından mezun olmalıdırlar.Görev süreleri 6 yıldır.Tekrar seçilmesi mümkün değildir.Başka işlerde çalışma yasağı vardır.Haftada en az bir defa olmak üzere gerekli hallerde toplanırlar.Toplantıda en az 5 üyenin hazır bulunması gereklidir.Karar çıkartabilmek için 4 üyenin aynı yönde kararı olması gerekir.

    YanıtlaSil
  26. Gülcan Türkmen22 Mart 2014 02:33

    TBB görevleri :
    Türk bankacılık sisteminin ve mesleğinin geliştirilmesine yönelik politikalar oluşturmak, kararlar almak,
    Üyelerinin uyması gerekli meslek ilkeleri ve standartlarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun uygun görüşünü alarak belirlemek,
    Meslek ilkelerini belirlemek suretiyle üyelerin birlik ve mesleğin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak,
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun uygun görüşünü almak suretiyle etik ilkeleri belirlemek,
    İlgili mevzuat uyarınca alınan kararlar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınması istenilen tedbirlerin uygulanmasını takip etmek.

    Yanıtla

    YanıtlaSil
  27. fatma karademir26 Mart 2014 00:10

    Tmsf'nin görev ve yetkileri nelerdir?

    1- Bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmek,

    2- Sigorta kapsamındaki mevduatı izlemek,

    3- fon mevcudunu yönetmek ve değerlendirmek,

    4- Bankacılık işlemleri yapma ve/veya mevduat kabul etme izni kaldırılan bankaların, yönetim ve denetimini üstlenmek, mevduat sahiplerine sigorta kapsamında bulunan mevduatı doğrudan veya ilan edeceği bir banka aracılığı ile ödemek


    YanıtlaSil
  28. Onur Çırpan29 Mart 2014 05:28

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF): Fon, 5411 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile verilen yetkiler çerçevesinde tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacı ile kurulmuştur. Mevduatın ve katılım fonlarının sigorta edilmesi, Fon bankalarının yönetilmesi, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, devri, birleştirilmesi, satışı, tasfiyesi, Fon alacaklarının takip ve tahsili işlemlerinin yürütülmesi ve sonuçlandırılması, Fon varlık ve kaynaklarının idare edilmesi ve Kanunla verilen diğer görevlerin ifası için kurulmuş olup kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip bir kuruluştur.

    YanıtlaSil
  29. TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU(TMSF)


    Tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla mevduatın sigorta edilmesini,bunun yanında mali bünyelerinin bozulmuş oması nedeniyle kendisine intikal eden bankaların yönetilmesi,mali bünyelerinin güçlendirilerek yeniden yapılandırılmasını sağlamak üzere idari ve mali özerkliğe sahip olarak kurulmuş bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu,bağımsız bir idari kuruluş niteliğindedir

    YanıtlaSil
  30. ECE TIRPANCI9 Nisan 2014 17:40

    Tmsf nedir?
    Tmsf yani Tasarruf mevduatı sigorta fonu; Tasarruf mevduatının ve katılım fonlarının sigorta edilmesi, BDDK tarafından kendisine devredilen bankaların yeniden yapılandırılması, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, satışı ve tasfiyesi bu bankaların üçüncü kişilere devredilmesi ile görevli bir kamu tüzel kişisidir.
    Tmsf hangi amaçla kurulmuştur?
    5411 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile verilen yetkiler çerçevesinde tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacı ile kurulmuştur.

    Tmsf hangi kurum tarafından idare edilmektedir?
    Tmsf, Bddk tarafından idare ve temsil edilmektedir.

    Tmsf'nin görev ve yetkileri nelerdir?
    1- Bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmek,
    2- Sigorta kapsamındaki mevduatı izlemek,
    3- fon mevcudunu yönetmek ve değerlendirmek,
    4- Bankacılık işlemleri yapma ve/veya mevduat kabul etme izni kaldırılan bankaların, yönetim ve denetimini üstlenmek, mevduat sahiplerine sigorta kapsamında bulunan mevduatı doğrudan veya ilan edeceği bir banka aracılığı ile ödemek.

    YanıtlaSil