13 Mart 2014 Perşembe

BANKA-1--N.Ö--SİGORTA--2.HAFTA

41 yorum:

  1. Betül Akşahin13 Mart 2014 14:41

    TARSİM:(Tarım Sigortaları Havuzu)
    ülkemizde tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla bir sigorta mekanizması kurulmuştur.2005 yılında söz konusu kanuna göre sigorta sözleşmelerinde standart ın sağlanması riskin en iyi koşullarda transferleri için uygun ortam oluşturulması tazminatın tek merkezde ödenmesi amacına yönelik olarak tarım sigortası havuzu kurulmuştur.
    TSRŞB(Türkiye Sigorta Ve Reasurans Şirketleri Birliği)
    görev ve yetkileri:1)sigortacılık mesleğinin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması
    2)yurt dışında sigortacılığa ait gelişmelerin araştırılması
    3)diğer meslek kuruluşları ile ilişkiler kurulması

    YanıtlaSil
  2. NAZİFE ÖZKUL14 Mart 2014 05:14

    “5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu, 21 Haziran 2005 tarih ve 25852 Sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yayınlandığı tarih den bu güne kadar büyük aşamalar kaydeden Tarım sigortaları kanunu her geçen gün kapsama alanını genişletmektedir.

    Kısa adı TARSİM olan Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde, 2012 Yılında “Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler İle Prim Desteği Oranlarına İlişkin Kararlar” 28 Aralık 2011 tarih ve 28156 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

    *fırtına, hortum, yangın. Heyelan, deprem, sel ve su baskını ek riskleri paket halinde; ayrıca, açık alanda yetiştirilen meyveler için bu risklere ilave olarak, isteğe bağlı olmak üzere, don riski; ilgili genel şartlar, teknik şartlar, tarife ve talimatları kapsamında; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin mevcut arazi ve ürün bilgileri dikkate alınarak, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınır.

    *
    *Havuz tarafından sigorta edilmeyen ürünler ve riskler ile ilgili genel şartlar, teknik şartlar, tarife ve talimatlarla kapsam dışı bırakılmış haller ve kayıplar, 5363 sayılı Tarım Sigortalan Kanununun 17 nci maddesindeki uygulama yılında yer alan riskler arasında sayılmaz.

    *Açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme evresinin don riski kapsamına alınması, risk maliyetindeki artışlar ve çiftçinin ödeyeceği prim de dikkate alınarak, verilen prim desteğine ilave olarak, sadece don riski primine 1/3 oranında ek prim desteği. Tarım Sigortalan Havuzuna bütçenin ilgili tertibinden aktarılarak karşılanır

    YanıtlaSil
  3. NAZİFE ÖZKUL14 Mart 2014 05:20

    Türkiye Sigorta, Reasürans ve Şirketleri Birliği
    Türkiye Sigorta, Reasürans ve Şirketleri Birliği, 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 24 ncü maddesine göre sigortacılık mesleğinin geliştirilmesi, şirketler arasında dayanışma sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla kurulan, tüzel kişiliği haiz kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Türkiye’de çalışan bütün sigorta ve reasürans şirketleri, kuruluşlarının tamamlanmasından ve ruhsatların alınmasından itibaren bir ay içerisinde Birliğe üye olmak zorundadır.
    Sigortacılık Kanunu'nun 24. maddesinin 7. fıkrasında Birliğin görevleri şu şekilde sayılmaktadır:
    * Sigortacılık mesleğinin gelişmesini temin etmek
    *Üyelerinin dayanışma, birlik ve sigortacılık mesleğinin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak

    YanıtlaSil
  4. NAZİFE ÖZKUL14 Mart 2014 05:24

    SEGEM(SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ)
    Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar. Bu amaçla, Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurularak ve en az üç yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir. Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.

    YanıtlaSil
  5. GAMZE ÇAĞLAR15 Mart 2014 02:50

    TARSİM ( TARIM SİGORTALARI HAVUZU )
    Ülkemizde tarım sektörünü tehdit eden riskleri teminat altına alınabilmesi amacıyla bir sigorta mekanizması 2005 yılında kurulmuştur.
    Sigorta sözleşmelerinde standartın sağlanması riskin en iyi koşullarda transferi için uygun ortam oluşturulması tazminatın tek merkezden ödenmesi amacına yönelik olarak tarım sigortaları havuzu kurulmuştur.
    Bu havuza ilişkin tüm iş ve işlemler bu havuza katılan sigorta şirketlerinin eşit hisselerle ortak oldukları tarım sigortaları havuzu tarafından yönetilmektedir.

    Havuz Uygulaması Amacı

    *Haksız rekabeti önlemek ve sigorta katılımında artışı sağlamak.
    * Devletin desteğini etkin bir şekilde kullanmak.
    *Sigorta şirketlerinin personel ve mali kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak.
    *Bir sigorta şirketinin tek başına üstlenmeyeceği riskleri teminat kapsamına almak.


    SEGEM ( SİGORTACILIK EĞTİM MERKEZİ )
    Sigortacılık ile ilgili özellik taşıyan mesleki nitelikteki konular için gerekli sınavları tarafsız bir şekilde yapılması.
    Sigorta sektörüne yetişmiş eleman istihdamına katkıda bulunması.
    Sigortacılık faaliyetlerinde mevcut bulunan eğitim programlarının geliştirilmesine katkı sağlaması amacıyla gerekli organizasyon yapılmasının temin etmek amacıyla kurulmuş sigorta kuruludur.


    TSRŞB ( TÜRKİYE SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ )
    Sigortacılık mesleğinin geliştirilmesi şirketler arasında dayanışmanın sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla kurulan kamu kurulu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

    GÖREVLERİ
    *Sigortacılık mesleğinin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması.
    * Yurt dışında sigortacılığa ait gelişmelerin araştırılması.
    *Diğer meslek kuruluşları ile ilişkiler kurulması.
    *Haksız rekabetin ortadan kaldırılması.

    YanıtlaSil
  6. SEDA KIRKPINAR15 Mart 2014 03:14

    TARSİM (TARIM SİGORTA HAVUZU)
    -Türkiye'de devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerinin yapılması riskin paylaştırılması ve reasürans koruması için kurulan havuzdur.
    12/06/2005 tarihli 5363 sayılı 'Tarım Sigortaları Kanunu'uyarınca kurulmuştur.Havuzun görevleri arasında hasar tespiti,pirim tahsilatı,tazminat ödemesi ve reklam ve fon yönetimi yer alır.

    YanıtlaSil
  7. ESRA BEKTAŞ15 Mart 2014 03:23

    TARSİM :Havuzun yönetim kurulu Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığından ikişer Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım Sigortaları Birliği işletmesi A.Ş den birer olmak üzere toplam 7 üyeden oluşmaktadır.
    -Devletin pirim ve hasar fazlası desteğinin etkin şekilde kullanılması
    -Sigorta katılımının artırılması sağlanacaktır.

    YanıtlaSil
  8. MUSTAFA BİLİCİ15 Mart 2014 07:28

    (SEGEM) Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulmuştur.

    Türk Sigortacılık Sektörünün eğitim ve sınav ihtiyaçlarının eşgüdümünün sağlanması görevini üstlenen Sigortacılık Eğitim Merkezi, ülkemiz sigortacılık sektörü insan kaynaklarının kalitesini yükseltmek ve sigortacılıkla ilgili önemli gelişmelerin eğitim faaliyetlerine yansımasını sağlayarak Türk Sigortacılık Sektörü’nün hizmet ve eğitim kalitesini üst düzeye taşımayı hedeflemektedir...

    (TARSİM) Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde, 2012 Yılında “Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler İle Prim Desteği Oranlarına İlişkin Kararlar” 28 Aralık 2011 tarih ve 28156 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir...

    (TSRŞB) Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği , sigortacılık mevzuatına göre Türkiye'deki tüm sigorta ve reasürans şirketlerinin üye olmaya mecbur olduğu meslek kuruluşu. 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca bir "tüzel kişiliği haiz kamu kurumu" olarak kurulmuştur.[1] Merkezi İstanbul'da olan birliğin başka bir yerde şubesi yoktur.
    TSRŞB üyeleri sadece Türkiye'de kurulu sigorta ve reasürans şirketlerinden oluşur, acenteler gibi sigorta aracıları veya fertler üye olamaz.
    Görevler[değiştir | kaynağı değiştir]

    Sigortacılık Kanunu'nun 24. maddesinin 7. fıkrasında Birliğin görevleri şu şekilde sayılmaktadır:
    1. Sigortacılık mesleğinin gelişmesini temin etmek
    2. Üyelerinin dayanışma, birlik ve sigortacılık mesleğinin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak
    3. Haksız rekabeti önlemek üzere gerekli kararları almak ve uygulamak
    Ancak Birlik, kendi web sitesinde[2] "misyon"unu (görevini) kanuna göre daha geniş bir kapsamda ele almıştır. Birliğin kendi kabul ettiği görevleri arasında, Kanunda belirtilenlerin yanı sıra; kamu idaresine danışma mahiyetinde görüş belirtmek, yurtdışındaki benzer kuruluşlarla ilişkiler geliştirmek, eğitim faaliyetlerinde bulunmak ve yan kuruluşlar kurmak da bulunmaktadır...

    YanıtlaSil
  9. H.GÜL GİRGİN15 Mart 2014 08:54

    Kısa adı TARSİM olan Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde, 2012 Yılında “Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler İle Prim Desteği Oranlarına İlişkin Kararlar” 28 Aralık 2011 tarih ve 28156 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

    SEGEM :Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar. Bu amaçla, Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurularak ve en az üç yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir. Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.
    Eğitimi süresi içerisinde eğitim almamış olan teknik personelin faaliyeti bu eğitimi tamamlanıncaya kadar durdurulur.

    YanıtlaSil
  10. emine kocatepe15 Mart 2014 09:47

    TARSİMİN GÖREVLERİ
    * Sigorta şirketleri poliçeleri kendi adlarına düzenlemekte
    ancak riskin ve primin tamamını orunlu olarak havuza aktarmaktadırlar.

    * Reasürans yoluyla geri alınan sorumluluğun kısmen veya tamamen başka bir şirkete devretmesidir

    * Devlet prim desteğinin miktarı her yıl ürün risk bölge ve işletme ölçekleri itibariyle bakanlar kurulu kararıyla belirli hava uygulaması

    SEGEMİN FAALİYETLERİ :

    * Eğitim ihtiyacının belirlenmesi

    * Eğitim programının hazırlanması

    * Merkez tarafından yapılacak sigortacılık sınav uygulamalarını yürütmek

    * Sınavların tarafsız olarak uyglanması
    TSŞB : Türkiye sigorta ve Rasürans Şirketleri Birliği

    Sigortacılık mesleğinin geliştirilmesi ve şirketler arasında dayanışmanın sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla kurlan kamu kuruluşudur.

    GÖREV VE YETKİLERİ
    - sigortacılık mesleğinin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması
    - yurt dışında sigortacılığa ait gelişmelerinin araştırılması
    - diğer meslek kuruluşları ile ilişkiler kurulması
    - sigorta şirketleri arasında mesleki dayanışmanın güçlenmesi

    YanıtlaSil
  11. SEDA KIRKPINAR16 Mart 2014 02:35

    SEGEM (SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ)
    Sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında toplanması,sigorta sektörüne yetişmiş eleman istihdamına katkıda bulunmak,sigortacılık konusunda mevcut eğitim programlarının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulmuş bir sigorta kurumudur.

    TSRŞB (Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği)
    Amacı:Türkiye Sigorta,Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği üyeliği ile levhaya ilişkin işlemlere birliğin organları ve bunların görev ve yetkilerine bütçe gelir ve giderlerine çalıştırılacak personele birlik nezdinde kurulacak inceleme ve araştırma komiteleri ile tutulacak defterler ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

    YanıtlaSil
  12. ESRA BEKTAŞ16 Mart 2014 02:46

    SEGEM
    Türk sigortacılık sektörünün eğitim ve sınav ihtiyaçlarının eş güdümünün sağlanması görevini üstlenen Sigortacılık Eğitim Merkezi ülkemiz sigortacılık sektörü insan kaynaklarının kalitesini yükseltmek ve sigortacılıkla ilgili önemli gelişmelerin eğitim faaliyetlerine yansımasını sağlayarak eğitim kalitesini üst düzeye çıkarmak hedeflenmiştir.

    TSRŞB
    AMAÇ:Sigortacılık mesleğinin geliştirilmesi haksız rekabetin önlenmesi şirketler arasında dayanışmanın sağlanması amacıyla kurulmuş olan kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.
    -Yurt dışında sigortacılığa ait gelişmelerin araştırılması
    -Diğer meslek kuruluşları ile ilişkiler kurulması

    YanıtlaSil
  13. YELİZ TAŞPINAR16 Mart 2014 04:03

    SEGEM(SİGORTA EĞİTİM MERKEZİ)
    Sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan SEGEM 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19.uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar.Bu amaçla teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça 3 ay önceden duyurularak ve en az 3 yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir.Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.
    Eğitim süresi içerisinde eğitim almamış olan teknik personelin faaliyeti bu eğitimi tamamlanıncaya kadar durdurulur.

    YanıtlaSil
  14. YELİZ TAŞPINAR16 Mart 2014 04:16

    TARSİM
    Tarsim tarım sektöründe dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra ekonomik,sosyal,siyasal ,teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen,son derece hassas bir faaliyet sahası olmakla TARSİM kendine özgü bir yapıya sahiptir.Bu açıdan bakıldığında tarımın insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunuetkili bir şekilde yerine getirmesi tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimiyle doğrudan ilişkilidir.

    YanıtlaSil
  15. dudu BIRNAKCI17 Mart 2014 11:00

    TARSİM:(TARIM SİGORTA HAVUZU)

    Ülkemizde tarım sektörü tehdit eden risklerin teminatını altına alınması amacıyla bir sigorta mekanizmasıdır.2005 yılında söz konusu olan kanuna göre sigorta sözleşmesi standartının sağlanması riskin en iyi koşullarda transferlerini için uygun ortam oluşması tazminatın merkezinde ödenmesi amacına yönelik olarak tarım sigortası havuzu kurulmuştur.
    SEGEM:(SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ):
    Sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı sigortacılık kanuna göre hazırlanan sigorta acenteleri yönetmeliği 19.maddesiyle zorunlu kılan sigorta acenteleri teknik personel eğitim yapar.Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve program müşteşarlıkca 3 aydan önceden duyurularak ve en az 5 iş günü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimi tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir.Eğitimi tamamlayan kişiler sertifika almaya hak kazanır.
    TSRSB(TÜRKİYE SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ BİRLİĞİ)
    5684 sayılı sigortacılık kanununun 24.maddesine göre sigortacılık mesleğinin geliştirilmesi şirketler arası dayanışma sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla kurulan tüzel kişiliği haiz kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur.Türkiye de çalışan bütün sigora ve reasürans şirketler kuruluşlarının tamamlanmasından ve ruhsatların alınmasından itibaren 1 ay içinde birliğe üye olmak zorundadır.

    YanıtlaSil
  16. Esin ŞERMET18 Mart 2014 03:38

    SEGEM ( Sigortacılık Eğitim Merkezi )

    Sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar

    TSRŞB ( Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği )

    levhaya ilişkin işlemlere birliğin organları ve bunların görev ve yetkilerine bütçe gelir ve giderlerine çalıştırılacak personele birlik nezdinde kurulacak inceleme ve araştırma komiteleri ile tutulacak defterler ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

    TARSİM (Tarım Sigorta Havuzu)

    YanıtlaSil
  17. Tuğçe DAYANIK18 Mart 2014 05:50

    TSRŞB ( Türkiye Sigorta Ve Reasürans Şirketleri Birliği )

    Sigortacılık mesleğinin geliştirilmesi şirketler arasında dayanışmanın sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi amacı ile kurulan kamu kurulu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.
    Görevleri :
    1) Sigortacılık mesleğinin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması
    2) Yurt dışında sigortacılığa ait gelişmelerin araştırılması
    3) Haksız rekabetin önlenmesi

    TARSİM (Tarım Sigorta Havuzu)

    Tarım sektöründe dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra
    ekonomik sosyal siyasal teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen TARSİM kendine özgü bir yapıya sahiptir. bu açıdan bakıldığında tarımın insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunu etkili bir şekilde yerine getirmesi tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimi ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle gelişmiş ülkeler uyguladıkları çeşitli korumacılık politikaları '' Risk Yönetim Programları '' ve bu programlar içerisinde önemli bir yer alan ; ''Tarım Sigortası Uygulamaları'' ile risk paylaşımını ve transferlerini gerçekleştirmektedir. Türkiye de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmeleri amacıyla bir sigorta mekanizmasının devreye sokulması düşünülmüş ve bu amaçla TARSİMsigorta 14/06/2005 tarihli 5363 sayılı ''Tarım Sigortaları Kanunun ''
    kurulmuştur.

    SEGEM (Sigortacılık Eğitim Merkezi)

    03/06/2007 tarihli 5684 sayılı Sigortacılık Kanununun 31. maddesinde belirtilen faaliyetleri gerçekleştirmek üzere kanunun 24. maddesinin 10. fıkrasına göre Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz olarak kurulan bir meslek kuruluşudur. Merkezi yapısı kuruluş ve faaliyetleri 1/6/2008 tarihli 26893 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sigortacılık Eğitim Merkezi yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

    YanıtlaSil
  18. dilek akgün18 Mart 2014 14:37

    TBB nin görevleri
    *Mesleğin gelişmesini temin etmek
    *üye banka mensuplarının uyacakları kararları kurumun görüşünü alarak belirlemek
    *Üyeleri arasında haksız rekabeti önlemek
    *Üyelerin ilan ve reklamlarında uyacakları esasları şartları tür ve şekl koşullarını teslim etmek

    YanıtlaSil
  19. dilek akgün18 Mart 2014 14:47

    SEGEM in FAALİYETLERİ :
    1-Eğitim ihtiyacının belirlenmesi
    2- Eğitim programlarının hazırlanması
    TSRŞB ( Türkiye Sigorta Ve Reasürans Şirketleri Birliği )

    Sigortacılık mesleğinin geliştirilmesi şirketler arasında dayanışmanın sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi amacı ile kurulan kamu kurulu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.
    Görevleri :
    1) Sigortacılık mesleğinin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması
    2) Yurt dışında sigortacılığa ait gelişmelerin araştırılması
    3) Haksız rekabetin önlenmesi

    3- Merkez tarafından yapılacak sigortacılık sınav uygulanmasını yürütmek

    4- Sınavları tarafsız olarak uygulamak.TARSİM
    Tarsim tarım sektöründe dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra ekonomik,sosyal,siyasal ,teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen,son derece hassas bir faaliyet sahası olmakla TARSİM kendine özgü bir yapıya sahiptir.Bu açıdan bakıldığında tarımın insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunuetkili bir şekilde yerine getirmesi tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimiyle doğrudan ilişkilidir.

    YanıtlaSil
  20. EBRU AĞACIK19 Mart 2014 10:15

    TSRŞB'nin Görevleri
    1. Sigortacılık mesleğinin gelişmesini temin etmek
    2. Üyelerinin dayanışma, birlik ve sigortacılık mesleğinin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak
    3. Haksız rekabeti önlemek üzere gerekli kararları almak ve uygulamak

    TARSİM
    Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Türkiye'de devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerinin yapılması, riskin paylaştırılması ve reasürans koruması için kurulan havuz.

    14/06/2005 tarihli 5363 sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" uyarınca kurulmuştur. Havuzun görevleri arasında prim tahsilatı, hasar tespiti, tazminat ödemesi, reasürans teminatı bulma ve istatistiksel çalışmalar, reklam ve fon yönetimi yer alır. Bu işlemlerin yapılması için havuza bağlı Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. kurulmuştur.

    Havuzun Yönetim Kurulu; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'ndan ikişer, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş’den birer olmak üzere toplam yedi üyeden oluşmaktadır.


    SEGEM
    Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM), 2008 yılında Hazine Müsteşarlığı’nın bağlı bulunduğu Bakanlık tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) katkıları ile, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir meslek kuruluşu olarak kurulmuştur.

    SEGEM’ in temel amacı, sigortacılık sektörüne yönelik mesleki eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında eşgüdüm halinde yürütülmesidir.

    YanıtlaSil
  21. Sultan KESKİN19 Mart 2014 13:00

    Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM): Türkiye'de devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerinin yapılması, riskin paylaştırılması ve reasürans koruması için kurulan havuz.
    14/06/2005 tarihli 5363 sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" uyarınca kurulmuştur. Havuzun görevleri arasında prim tahsilatı, hasar tespiti, tazminat ödemesi, reasürans teminatı bulma ve istatistiksel çalışmalar, reklam ve fon yönetimi yer alır. Bu işlemlerin yapılması için havuza bağlı Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Anonim Şirketi kurulmuştur.
    Havuzun Yönetim Kurulu; Tarım ve Köy işleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığından ikişer, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Anonim Şirketin'den birer olmak üzere toplam yedi üyeden oluşmaktadır.

    YanıtlaSil
  22. Sultan KESKİN19 Mart 2014 13:03

    Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar. Bu amaçla, Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurularak ve en az üç yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir. Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.
    Eğitimi süresi içerisinde eğitim almamış olan teknik personelin faaliyeti bu eğitimi tamamlanıncaya kadar durdurulur.

    YanıtlaSil
  23. Sultan KESKİN19 Mart 2014 13:12

    Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), sigortacılık mevzuatına göre Türkiye'deki tüm sigorta ve reasürans şirketlerinin üye olmaya mecbur olduğu meslek kuruluşu. 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca bir "tüzel kişiliği haiz kamu kurumu" olarak kurulmuştur.[1] Merkezi İstanbul'da olan birliğin başka bir yerde şubesi yoktur.
    TSRŞB üyeleri sadece Türkiye'de kurulu sigorta ve reasürans şirketlerinden oluşur, acenteler gibi sigorta aracıları veya fertler üye olamaz.

    YanıtlaSil
  24. Türkan ÖZENER19 Mart 2014 13:15

    Sigorta Havuz Uygulaması(tarsim)
    1-Bir sigorta şirketinin tek başına üstlenemeyeceği kuraklık ve don gibi katastrofik risklerin teminat kapsamına alınabilmesi,
    2-Reasürans katılımının teşvik edilerek reasürans kapasitesi ve kapsamının genişletilmesi,
    3-Sigorta şirketlerinin bilgi, personel ve mali kaynaklarının ortak olarak daha verimli bir şekilde kullanılması,
    4-Devletin prim ve hasar fazlası desteğinin etkin şekilde kullanılması,
    5-Fiyatlarda haksız rekabetin önlenmesi
    6-Sigortaya katılımın artırılması sağlanacaktır.

    YanıtlaSil
  25. Türkan ÖZENER19 Mart 2014 13:19

    Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar. Bu amaçla, Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurularak ve en az üç yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir. Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.

    YanıtlaSil
  26. Türkan ÖZENER19 Mart 2014 13:22

    TSRŞB'NİN GÖREVLERİ:
    1. Sigortacılık mesleğinin gelişmesini temin etmek
    2. Üyelerinin dayanışma, birlik ve sigortacılık mesleğinin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak
    3. Haksız rekabeti önlemek üzere gerekli kararları almak ve uygulamak
    Ancak Birlik, kendi web sitesinde"misyon"unu (görevini) kanuna göre daha geniş bir kapsamda ele almıştır. Birliğin kendi kabul ettiği görevleri arasında, Kanunda belirtilenlerin yanı sıra; kamu idaresine danışma mahiyetinde görüş belirtmek, yurtdışındaki benzer kuruluşlarla ilişkiler geliştirmek, eğitim faaliyetlerinde bulunmak ve yan kuruluşlar kurmak da bulunmaktadır.

    YanıtlaSil
  27. TARSİM YÖNETİM KURULU
    Kanun, Havuzun işleyişine ilişkin uygulama esaslarını, hasar tespit işlemlerine ilişkin esas ve usulleri belirlemek, kanun kapsamında tarım sigortaları alanında faaliyet göstermek isteyen sigorta şirketleri ve havuz Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş ile sözleşme yapmak, kapsama alınacak riskler ve prim desteğinin belirlenmesi için çalışmalar yaparak önermek ve uygulamada karşılaşılan sorunları tespit etmek, bunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmak üzere Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu'nu görevli ve sorumlu kılmıştır.
    Kurul, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığından ikişer, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş'den birer olmak üzere toplam yedi üyeden oluşmaktadır.
    Kurulun üç yıl süre ile görev yapacak ilk üyeleri 16 Ocak 2006 tarihinde Bakan oluru ile atanmışlar ve göreve başlamışlardır.
    Havuzun işletilmesine ilişkin iş ve işlemler, Havuza katılan sigorta şirketlerinin eşit payla ortak oldukları Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. tarafından yürütülmektedir.
    Şirketin görevleri kısaca; Havuz Kurulunca alınan kararların uygulamasını yapmak, primleri tahsil etmek, hasar ödemelerine esas teşkil edecek hasar tespit işlemlerini ve tazminat ödemelerini yapmak, reasürans işlemlerini yürütmek, tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, istatistik tutmak, Havuz kaynaklarını yatırıma yönlendirmektir.

    YanıtlaSil
  28. Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar. Bu amaçla, Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurularak ve en az üç yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir. Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.
    Eğitimi süresi içerisinde eğitim almamış olan teknik personelin faaliyeti bu eğitimi tamamlanıncaya kadar durdurulur.

    YanıtlaSil
  29. TSRŞB TARİHÇESİ
    Osmanlı İmparatorluğu'nda sigortacılık 1870'lerden itibaren yabancı şirketler tarafından başlatıldı. Sigortacılığın gelişmesiyle bu şirketler kendi aralarında örgütlenme ihtiyacı hissettiler ve "Türkiye Sigortacılar Sendikası"nı oluşturduklar. 1916'da bu kuruluşun adı "Türkiye'de Çalışan Sigorta Şirketleri Cemiyeti" olarak değiştirildi. O dönemde Cemiyet'in 81 üyesi vardı.
    1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının hemen ardından bu cemiyet feshedildi ve yerine "Sigortacılar Klübü" kuruldu. 1927'de Klübün adı "Sigortacılar Cemiyeti Daire-i Merkeziyesi" oldu. 1959 yılında Sigorta Şirketlerinin Murakabesi Hakkında 7397 Sayılı Kanunun çıkarılmasıyla birlikte adı "Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği" ve nihayet 1975'te kabul edilen ana tüzük ile "Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği" olarak değiştirildi.
    1987 yılında çıkarılan ve Sigorta Şirketlerinin Murakabesi Hakkında Kanun'da değişiklik yapan bir kanun ile, Birliğe "kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu" statüsü verildi. Bir başka değişiklik sonucu Birliğin organ seçimlerinin hâkim nezaretinde yapılması benimsendi.

    YanıtlaSil
  30. MİNE ALTINTAŞ20 Mart 2014 02:35

    SEGEM:Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar. Bu amaçla, Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurularak ve en az üç yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir. Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.

    YanıtlaSil
  31. MİNE ALTINTAŞ20 Mart 2014 02:42

    TARSİM: Kısa adı TARSİM olan Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde, 2012 Yılında “Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler İle Prim Desteği Oranlarına İlişkin Kararlar” 28 Aralık 2011 tarih ve 28156 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
    *Bitkisel ürünler için dolu ana riski ile birlikte; fırtına, hortum, yangın. Heyelan, deprem, sel ve su baskını ek riskleri paket halinde; ayrıca, açık alanda yetiştirilen meyveler için bu risklere ilave olarak, isteğe bağlı olmak üzere, don riski; ilgili genel şartlar, teknik şartlar, tarife ve talimatları kapsamında; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin mevcut arazi ve ürün bilgileri dikkate alınarak, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınır.

    *Seralar için dolu ana riski ile birlikte; fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, kar ve dolu ağırlığı ile sel ve su baskını ek riskleri paket halinde; ilgili genel şartlar. teknik şartlar, tarife ve talimatları kapsamında; Çiftçi Kayıt Sistemine entegre edilmiş Örtü Altı Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin mevcut arazi, sera ve ürün bilgileri dikkate alınarak, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınır.

    *Çiftçi Kayıt Sistemine entegre edilmiş soy kütüğü, ön soy kütüğü ile Hayvan Kayıt Sistemine (Türkvet) kayıtlı olan süt sığırları ile damızlık mandalar ve erkek besi sığırları için ölüm riski; ilgili genel şartlar, teknik şartlar, tarife ve talimatları kapsamında; mevcut tesis, işletme ve yetiştiricilik bilgileri dikkate alınarak, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınır.

    YanıtlaSil
  32. MİNE ALTINTAŞ20 Mart 2014 02:46

    TSRŞB'NİN GÖREVLERİ:
    1. Sigortacılık mesleğinin gelişmesini temin etmek
    2. Üyelerinin dayanışma, birlik ve sigortacılık mesleğinin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak
    3. Haksız rekabeti önlemek üzere gerekli kararları almak ve uygulamak
    Ancak Birlik, kendi web sitesinde"misyon"unu kanuna göre daha geniş bir kapsamda ele almıştır. Birliğin kendi kabul ettiği görevleri arasında, Kanunda belirtilenlerin yanı sıra; kamu idaresine danışma mahiyetinde görüş belirtmek, yurt dışındaki benzer kuruluşlarla ilişkiler geliştirmek, eğitim faaliyetlerinde bulunmak ve yan kuruluşlar kurmak da bulunmaktadır.

    YanıtlaSil
  33. TARSİM=
    Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Türkiye'de devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerinin yapılması, riskin paylaştırılması ve reasürans koruması için kurulan havuz.
    14/06/2005 tarihli 5363 sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" uyarınca kurulmuştur. Havuzun görevleri arasında prim tahsilatı, hasar tespiti, tazminat ödemesi, reasürans teminatı bulma ve istatistiksel çalışmalar, reklam ve fon yönetimi yer alır. Bu işlemlerin yapılması için havuza bağlı Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. kurulmuştur.
    Havuzun Yönetim Kurulu; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'ndan ikişer, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş’den birer olmak üzere toplam yedi üyeden oluşmaktadır.


    SEGEM=,
    Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar. Bu amaçla, Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurularak ve en az üç yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir. Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.Eğitimi süresi içerisinde eğitim almamış olan teknik personelin faaliyeti bu eğitimi tamamlanıncaya kadar durdurulur. Eğitim programı ve başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgiler, Sigortacılık Eğitim Merkezi internet sayfasında ayrıca yayımlanır.

    TSRŞB=
    Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), sigortacılık mevzuatına göre Türkiye'deki tüm sigorta ve reasürans şirketlerinin üye olmaya mecbur olduğu meslek kuruluşu. 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca bir "tüzel kişiliği haiz kamu kurumu" olarak kurulmuştur.[1] Merkezi İstanbul'da olan birliğin başka bir yerde şubesi yoktur.
    TSRŞB üyeleri sadece Türkiye'de kurulu sigorta ve reasürans şirketlerinden oluşur, acenteler gibi sigorta aracıları veya fertler üye olamaz.

    YanıtlaSil
  34. firdevs avcıl21 Mart 2014 04:04

    TSRŞB'nin Görevleri
    1. Sigortacılık mesleğinin gelişmesini temin etmek
    2. Üyelerinin dayanışma, birlik ve sigortacılık mesleğinin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak
    3. Haksız rekabeti önlemek üzere gerekli kararları almak ve uygulamak

    YanıtlaSil
  35. Pınar Göktaş22 Mart 2014 02:35

    TARSİM (TARIM SİGORTA HAVUZU)
    -Türkiye'de devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerinin yapılması riskin paylaştırılması ve reasürans koruması için kurulan havuzdur.
    12/06/2005 tarihli 5363 sayılı 'Tarım Sigortaları Kanunu'uyarınca kurulmuştur.Havuzun görevleri arasında hasar tespiti,pirim tahsilatı,tazminat ödemesi ve reklam ve fon yönetimi yer alır.

    YanıtlaSil
  36. ŞERİFE ŞEYMA POLAT7 Nisan 2014 12:59

    TARSİM NEDİR?
    Kısa adı TARSİM olan Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde, 2012 Yılında “Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler İle Prim Desteği Oranlarına İlişkin Kararlar” 28 Aralık 2011 tarih ve 28156 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

    Bu Kapsamda;

    *Bitkisel ürünler için dolu ana riski ile birlikte; fırtına, hortum, yangın. Heyelan, deprem, sel ve su baskını ek riskleri paket halinde; ayrıca, açık alanda yetiştirilen meyveler için bu risklere ilave olarak, isteğe bağlı olmak üzere, don riski; ilgili genel şartlar, teknik şartlar, tarife ve talimatları kapsamında; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin mevcut arazi ve ürün bilgileri dikkate alınarak, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınır.
    Segem Nedir?
    Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulan segem 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesiyle zorunlu kılınan sigorta acenteleri teknik personel eğitimi yapar. Bu amaçla, Teknik personellik şartlarına haiz kişiler tarihi ve programı Müsteşarlıkça üç ay önceden duyurularak ve en az üç yılda bir beş iş gününü geçmemek üzere verilecek temel sigortacılık eğitimine tabi tutulur ve eğitimi takiben yalnızca eğitim konularını kapsayan sınav yapmaya yetkilidir. Eğitimi tamamlayan şahıslar sertifika almaya hak kazanır.
    Eğitimi süresi içerisinde eğitim almamış olan teknik personelin faaliyeti bu eğitimi tamamlanıncaya kadar durdurulur.

    YanıtlaSil
  37. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Türkiye'de devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerinin yapılması, riskin paylaştırılması ve reasürans koruması için kurulan havuz.

    14/06/2005 tarihli 5363 sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" uyarınca kurulmuştur. Havuzun görevleri arasında prim tahsilatı, hasar tespiti, tazminat ödemesi, reasürans teminatı bulma ve istatistiksel çalışmalar, reklam ve fon yönetimi yer alır. Bu işlemlerin yapılması için havuza bağlı Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. kurulmuştur.

    YanıtlaSil
  38. TSRŞB Nedir?

    Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), sigortacılık mevzuatına göre Türkiye'deki tüm sigorta ve reasürans şirketlerinin üye olmaya mecbur olduğu meslek kuruluşu. 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca bir "tüzel kişiliği haiz kamu kurumu" olarak kurulmuştur. Merkezi İstanbul'da olan birliğin başka bir yerde şubesi yoktur.

    TSRŞB üyeleri sadece Türkiye'de kurulu sigorta ve reasürans şirketlerinden oluşur, acenteler gibi sigorta aracıları veya fertler üye olamaz.

    Görevler

    Sigortacılık Kanunu'nun 24. maddesinin 7. fıkrasında Birliğin görevleri şu şekilde sayılmaktadır:

    1. Sigortacılık mesleğinin gelişmesini temin etmek
    2. Üyelerinin dayanışma, birlik ve sigortacılık mesleğinin gerektirdiği vakar ve disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak
    3. Haksız rekabeti önlemek üzere gerekli kararları almak ve uygulamak

    Ancak Birlik, kendi web sitesinde "misyon"unu (görevini) kanuna göre daha geniş bir kapsamda ele almıştır. Birliğin kendi kabul ettiği görevleri arasında, Kanunda belirtilenlerin yanı sıra; kamu idaresine danışma mahiyetinde görüş belirtmek, yurtdışındaki benzer kuruluşlarla ilişkiler geliştirmek, eğitim faaliyetlerinde bulunmak ve yan kuruluşlar kurmak da bulunmaktadır.

    YanıtlaSil
  39. KAMURAN AKCA

    Turkiye sigorta ve reasurans sirketleri

    istatistiklerin temini sahtekarliklarin onlenmesi arac sigorta kayitlarinin
    tespiti ve son olarak uygulanmasidir
    gorevleri
    police kayitlarinin bulundugu veri tabanini olusturmak ve surekli guncellemek
    butun hasar kayitlarini alip sigorta kayitlariyla iliskilendirmek

    YanıtlaSil
  40. Tarım sektörü, dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra ekonomik, sosyal, siyasal, teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen, son derece hassas bir faaliyet sahası olarak kendine özgü bir yapıya sahiptir. Bu açıdan bakıldığında, tarımın insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunu etkili bir şekilde yerine getirmesi; tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimiyle doğrudan ilişkilidir. Bu nedenler, gelişmiş ülkeler, uyguladıkları çeşitli korumacılık politikaları, "Risk Yönetim Programları" ve bu programlar içerisinde önemli bir yer alan; "Tarım Sigortaları Uygulamaları" ile risk paylaşımını ve transferlerini gerçekleştirmektedirler. Ülkemizde de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla bir sigorta mekanizmasının devreye sokulması düşünülmüş ve bu amaçla 14/06/2005 tarihli 5363 sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" çıkarılmıştır

    YanıtlaSil
  41. Ayşenur Elverdi29 Nisan 2014 05:41

    Turkiye sigorta ve reasurans sirketleri

    istatistiklerin temini sahtekarliklarin onlenmesi arac sigorta kayitlarinin
    tespiti ve son olarak uygulanmasidir
    gorevleri
    police kayitlarinin bulundugu veri tabanini olusturmak ve surekli guncellemek
    butun hasar kayitlarini alip sigorta kayitlariyla iliskilendirmek

    YanıtlaSil