10 Mart 2014 Pazartesi

BÜRO-1--ÇEVRE KORUMA--2.HAFTA

35 yorum:

  1. Hacer ÇINAR10 Mart 2014 09:13

    ÇEVRE KAVRAMI?

    Çevre; insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca etkileşim içinde yaşadıkları sosyal ortamlardır.
    ÇEVRE;
    -EKOSİSTEM
    -ÇEVRE POLİTİKASI
    KALKINMA PLANI gibi başlıklar altındadır.
    1982 anayasası yani şimdi kullandığımız anayasaya göre çevre ile ilgili maddeler ÇEVRE HUKUKU başlığı adı altında toplanır. Bunlardan bazıları şunlardır;
    56. madde: Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.
    43.madde: Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır.
    63. madde: Devlet tarih, kültür ve tabiat varlıklarının ve değerlerinin korunmasını sağlar.
    KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARININ KORUNMA YÜKSEK KURULU

    Bu kurulun; korunması gereken kültür ve tabiatla ilgili yerlerin tespiti, bu sorunlarla ilgili bakanlığa görüş bildirmek gibi görevleri vardır.

    YanıtlaSil
  2. MUSTAFA HORZUM10 Mart 2014 12:26

    küresel etkiler yaratabilen çevre sorunları,karmaşık bir nitelik göstermekte ve çoğunlukla sosyo-ekonomik konularla bağlantılı olarak karşımıza çıkmaktadır. hava ve su kirliliği katı ve tehlikeli atık üretimi, toprak bozulması ,ormansızlaşma, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybı gibi çevre sorunları siyasi sınırlar tanımamakta ve insanları güvenliği, sağlığı ve üretkenliği,canlı türleri ve gıda güvenliği üzerinde ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. insanların geleceğini yakından ilgilendiren bu tehdit nedeniyle çevre sorunlarının üzerine gidilmesi büyük önem arzetmektedir...

    YanıtlaSil
  3. Elif Odabaşı10 Mart 2014 14:17

    ÇEVRE; insanların ve dığer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde oldukları ortamlardır.
    9. kalkınma planı (2007-2013)
    1)"kirleten ve kullanan öder" ilkesi
    2)dogal kaynakların kullanım koşullarının belirlenmesi
    3)kentsel alt yapı ana planı ve finansman stratejisi
    4)sanayide çevre dostu teknolojilerin kullanılması
    Kültürel ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu
    Çevre sorunlarının gercek nedenlerini ortaya koyma ve onlara çözüm üretmektedir.

    YanıtlaSil
  4. NAİME ÇINAR10 Mart 2014 14:19

    ÇEVRE NEDİR ?
    Çevre insanların ve diğer canlıların birlikte yaşadıkları ortama denir. İlk canlı ile çevre birlikte var olmuştur. Sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi ancak sağlıklı bir çevre ile mümkündür.

    EKOSİSTEM NEDİR ?
    Belirli bir bölgedeki canlı ve cansız varlıkların birbirleri ile olan ilişkilerine ekosistem adı verilmektedir. Doğal çevremiz ve insan eli değen yerler hepsi birer ekosistemdir. İnsanın doğal çevresi ile bir ilişki içerisindedir ve çevresinde oluşan hayattaki herşey bir zincirin halkasıdır. Bu zincire gelen bir hasar tüm dünyanın mahvolmasına neden olabilmektedir.

    YanıtlaSil
  5. HİLAL UZUNKOCA10 Mart 2014 23:56

    Sürdürülebilir kalkınma nedir ?
    Bugün kü ve gelecek kuşakların çevreyi koruyarak,sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamasını güvence altına alan kalkınma politikaların bütününe sürdürülebilir kalkınma denir.
    Ekosistem nedir ?
    Ekolojik sistemler çeşitli organizmalarla, onların cansız çevrelerinin oluşturduğu ve bir bütün olarak ele alınabilen birimlerdir. ekolojik sistemlere kısaca EKOSİSTEM diyoruz.Günümüzde kentlerin genişlemesi, tarım alanlarını açılması ve sanayileşme sonucunda, habitatların bozulmasının iklim türlerinin giderek bozulmasıne ve kimilerinin de yok olmasına neden olduğu görülmektedir.

    YanıtlaSil
  6. FATİH SULTAN MEHMET CEYLAN11 Mart 2014 00:29

    SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

    Çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik sağlandığı takdirde sürdürüllebilir gelişme gerçekleşebilmektedir. Yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve doğaya karşı sorumlu davranılması çevresel sürdürülebilirliğin gereksinmelerini oluşturmaktadır. Doğal enerjinin verimli kullanımı sonucu ülke ekonomisinde gelişme gözlenir. Ekonomideki kalkınma sürdürülebilir ekonomi kavramını gerçekçi kılmaktadır. Çevreye duyarlı bir yaklaşımla yaşamanın sonucunda sağlıklı toplumlar oluşur. Sağlıklı toplumların ekonomik refah içinde yaşantısı sosyal sürdürülebilirlik olarak adlandırılmaktadır.

    YanıtlaSil
  7. caner ALTINOK11 Mart 2014 00:29

    Çevrebilim olarak da adlandırılan ekoloji, abiotik ve biyotik faktörleri inceler ve ekosistem bütünlüğünün karmaşık yapısını araştırır. Ekosistemi etkileyen abiotik faktörler; hava, iklim, toprak, su ve iklim gibi cansız olgulardır. Üreticiler, ayrıştırıcılar ve tüketicilerden oluşan biyotik faktörler ise, ekosistemde yaşayan canlı sınıfını oluşturmaktadır.

    YanıtlaSil
  8. 56.made "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakına sahiptir" bundan yola çıkarak bazı hukuki haklarımızın farkına varmalıyız,çünkü bunların farkına varmasak ileride yaşıyacağımız ne sağlıklı nede dengeli bir çevre olucak örneğin şehire yakın yada şehirle dip dibe fabrika kurulmasına engel olmalıyız bundan dolayı hem kendmize sağlıklı bir çevre hazırlarız hem de gelicek nesilerimize güzel bir ortam hazırlmış oluruz.

    YanıtlaSil
  9. Hatice Özkaya12 Mart 2014 04:10

    Çevre Bilimsel Tanımı
    İnsanların diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde oldukları fiziki , biyolojik, kültürel, ekonomik ve sosyal ortamdır.
    EKOSİSTEM :Canlıların kendi aralarında ve cansız çevre ile ilişkilerini bir düzen içerisinde fiziksel kimyasal biyolojik sistemdir.
    ÇEVRE POLİTİKASI :Üretim sürecinde yöntem ve kalite kadar kamu sağlığı ve çevre kaynaklarının korunması anlamını taşıyan çevre kalitesi ile ilgili yönetsel kavramlardır.
    ÇEVRE KANUNU :Bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin sürdürebilir çevre ve sürdürebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasını sağlamak.

    YanıtlaSil
  10. şeyma koyun12 Mart 2014 06:45

    Toplum ve çevre dersinin hedefi var olan bir veya birden çok koşullarda ve ortamlarda toplum ve çevre arasında en verimli gerçekçi ilişki ve bilinç geliştirmektir. Bu dersin hedefi budur. Hangi koşullarda olursa olsun en verimli ilişkiyi ortaya çıkarmaktır. Bu ilişkiyi ortaya çıkarmanın kesin yolu bu iki kavram arasındaki ilişkileri oluşturan alt yapıların ve kavramların doğru teşhis edilmesi ve doğru konumlandırılmasıyla doğru orantılıdır.
    Ekosistem: Sınırları amaca göre belirlenen;içinde canlı ve cansız varlıkların döngüsünü barındıran sistemdir.

    YanıtlaSil
  11. Sibel ceylan12 Mart 2014 06:49

    Ekosistemdeki Bozulmaların Çevreye Etkileri

    Ekosistemdeki bozulma bir bütün olan çevrenin yapı ve işleyişini olumsuz etkiler Bazı varlıkların azalması diğer bazı varlıkların azalmasına yada artmasına neden olur. Madde döngülerinin gerçekleşmesi zorlaşır. Sonuçta doğadaki enerji tükenmeye doğru gider.


    Dünya Coğrafyasının Değişmesi:

    Ekosistemin temel unsurlarını oluşturan iklim, toprak, hava, bitki hayvan gibi faktörlerin olumsuz yönde değişmesi çevrenin ekolojik özelliklerini de değiştirmektedir. Uzun süren kuraklıklar sonucu bir ekosistemdeki bitki ve hayvan sayısı hızla azalır suların kirlenmesi sonucu suya ışık girişi azalır, suyun hava oranı düşer. Toprakta oluşan tahribat ve kirlenmeler önce bitkilerin sonrada diğer canlıların zamanla ölmesine neden olur Ormanların kesilmesi ve yanması çevrenin çölleşmesine ve sonrasında küresel ısınmaya etkide bulunur

    YanıtlaSil
  12. Melike ÖZDEMİR13 Mart 2014 12:19

    Ekosistem:Belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerini karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekoloşik sistemdir.
    Ekolojik Denge:İnsan,hayvan bitkilerin tabiatta hayatlarını sürdürebilmesi ve birlikte yaşayabilmesi için birbirlerini tamamlamaları ve birbirlerinden istifade etmek istemeleriyle oloşan tabi dengedir.

    YanıtlaSil
  13. UĞUR TEMİZ14 Mart 2014 23:25

    Çevre sorunlarının teknolojik önlemler ve yasal düzenlemelerle çözülemeyeceğinin anlaşılması üzerine, sorunun ahlaki boyutunun önemi her kesimce kabul edilmeye başlanmıştır.Kısaca çevre sorunlarının dünya çapında bir bunalım haline gelmesi ve insanlığın geleceği bir tehdit oluşturması üzerine sorunun tüm boyutları vurgulanmaya başlanmıştır.

    YanıtlaSil
  14. Adile Sücü15 Mart 2014 02:45

    Çevre:insanlarn ve canlılarn yaşamlarnı sürdürdürdükleriortam.Kalkınma planı:1.doğal kaynakların kullanım koşullarının belirlenmesi. 2.kirleten ve kullanan öder mesela denizi kirletenlerden para alınması.3. sanayide çevre dostu teknolojilern kullanlması. mesela zehirli gazı geçirmeyen süzgeçler kullanılması vb...

    YanıtlaSil
  15. MUHAMMET GOBAR15 Mart 2014 02:53

    Sürdürülebilir Kalkınma; “bugünün gereksinimlerini, gelecek kuşakların gereksinimlerini
    karşılama yeteneğinden ödün vermeden karşılayan kalkınma” olarak tanımlanmaktadır. Bu tanım çerçevesinde, sürdürülebilir kalkınma ekonomik, sosyal ve çevresel olmak üzere üç
    boyutta ele alınmalıdır.
    Ekoloji (veya çevre bilimi ya da çevrebilim), canlıların birbirleri ve çevreleriyle ilişkilerini inceleyen bilimdir. Ekosistemse canlı ve cansız çevrenin tamamıdır.
    Ekosistemi de abiotik faktörler (toprak, su, hava, iklim gibi cansız faktörler) ve biyotik (üreticiler, tüketiciler ve ayrıştırıcılar) faktörler olmak üzere iki faktör oluşturur...

    YanıtlaSil
  16. ORHAN ŞENLİK...15 Mart 2014 05:30

    Ekosistemin parçaları (ister bitki türü, ister iklim , ister toprak çeşidi olsun) onbinlerce hatta milyonlarca yıllık bir zaman içerisinde evrenleşerek ortaya çıkmışlardır uzun zaman içerisindeki evrimleşmeye bağlı olarak canlı cansız parçalar arasında belli bir düzen ve çok ince bir uyum vardır. Her parça birbiriyle , değişik derecelerde ilişkilidir. Ekosistemin düzenli çalışması için, sistem içerisinde her parçanın ayrı bir görevi ve işlevi oluştu ,parçalar bu görevlerini farklı zamanlarda ve farklı koşullarda yerine getirilebilirler. Ekosistemin parçalarıdan herhangi biri bozulursa veye o parça sistemden çıkarılırsa , ekosistem çalışamaz ve zamanla bozulur ve önceki görevini yapamaz hale gelir.

    YanıtlaSil
  17. YILDIZ AYHAN15 Mart 2014 13:58

    Çevredeki düzenin bozulmasını sağlıgını kaybetmiş bir insana benzetiyorum bir insanın gözü yoksa kördür hic birşeyi göremez, kulağı sağırsa hiçbir şesi duyamaz kolunu ,bacagını kaybetmişse hareket edemez ,ne kadar tedavi olsada eskisi gibi olamaz .Çevremizdeki düzende hemen hemen yok olmakta ve biz bunun için hiç bir sey yapmıyoruz .Ekosistem bozuluyor hayvan türleri bitki türleri su, hava ,toprak hepsinin yapısı bozuluyor.Bunların yok olması insanlıgında yok olması demektir.dogamızı korumamız için çıkarılan kanunlara uyalım doktorun hastasını tedavi etmek için gösterdigi cabayı bizde dogamız için gösterelim sağlığını kaybetmiş doğa eski saglıgına kavusamaz tıpkı saglığını kaybetmiş bir insan gibi ...

    YanıtlaSil
  18. Hatice Kalmaz16 Mart 2014 02:09

    Ekosistem nedir?
    Belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik gösteren ekolojik sistemlere denir.
    Ekosistemdeki bozulmaların çevreye etkileri
    1- Dünya Coğrafyasının Değişmesi.
    2- İklimin Değişmesi.
    3- Erozyonların Oluşması.
    4- Su Kaynaklarının Azalması.
    5- Enerji Kıtlığının Başlaması.
    6- Canlı Çeşitliliğinin Azalması.

    YanıtlaSil
  19. Mustafa Gökköz16 Mart 2014 02:22

    Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde oldukları fiziki,kültürel,ekonomik ve sosyal ortamlardır.

    Çevre politikası üretim sürecinde yöntem ve kalite kadar kamu sağlığı ve çevre kaynaklarının korunması anlamını taşıyan çevre kalitesiyle ilgili yönetsel siyasal kararlar bütünüdür.

    Ekosistem canlıların kendi aralarında ve cansız çevre ile ilişkilerini bir düzen içinde yürüttükleri fiziksel,kimyasal,biyolojik sistemdir.

    YanıtlaSil
  20. İlhan YILDIZ16 Mart 2014 03:54

    Birey olarak, toplum olarak ulaşmamız gereken nokta sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre olmalı. Bunun için bugün neler yapmalıyız, çevre bilincimizi nasıl daha üst seviyeye taşıyabiliriz, insanları nasıl daha bilinçli hale getirebiliriz. Bir arayış içinde olmalı doğru yönde gitmeliyiz ve herkesi bu yöne davet etmeliyiz. Ancak bu şekilde köyümüz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız bizim istediğimiz şekilde kalabilir ve gelecek için hem bize hem yeni nesillere bir miras olarak kalabilir.

    YanıtlaSil
  21. Çevre; insanların sağlıklı bir ortamda yaşaması için temiz ve dikkatli kullanılması gereken doğal ortamdır. Doğanın dengesini bozmadan yaşamak bize ve gelecek nesillerin açısından güzel olacaktır.Çevremizi kirletirsek ekolojik dengeyi yok ederiz. Bu ekolojik dengenin herhangi bir zincirinin yokolması sonucunda bizler ve gelecek nesiller de etkilenir.Çevremiz bunların dışında kültürel ve tarihi değerlerle doludur. Atalarımızdan kalan tarihi değerler kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulu tarafından korunur. Çevre hukuku 63. maddesinde '' Devlet tarih kültür ve tabiat varlıklarının ve değerlerinin korunmasını sağlar bu amaçla destekleyici ve destek verici tedbirler alır.'' diyerek tarihi mirasların ne kadar değerli olduğu vurgulanmıştır.

    YanıtlaSil
  22. Alime Şahan16 Mart 2014 12:43

    Çevre; canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları yaşam alanıdır.
    Çevrenin korunması ile ilgili Yüksek Çevre Kurulunun görevleri vardır. bunlar:
    1- Etkin bir çevre yönetiminin sağlanması için hedef, politika ve strateji belirlemek.
    2-Sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde ekonomik kararlara çevre boyutunun dahil edilmesine imkan veren hukuki ve idari tedbirleri belirlemek.
    3- Birden fazla bakanlık ve kuruluşu ilgilendiren çevre konularına ilişkin uyuşmazlıklarda nihai kararı vermek.


    YanıtlaSil
  23. eylem güçlü16 Mart 2014 14:49

    Çevre Nedir - Temiz Çevre Nedir

    Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortam. çevreyi koruyan birçok kurum ve kuruluşlar vardır bunlar ;TÜRÇEK (Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu) TURMEPA (Türkiye Deniz Temiz Derneği) ÇEVKO ÇEKÜD ÇEVKOR Vakfı (Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı) TÇV (Türkiye Çevre Vakfı) ÇEKÜL Vakfı (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) TEMA Vakfı (Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı - Vakfı (World Wide Fund for Nature) Greenpeace (Yeşil Barış) gibi birçok kuruluş

    YanıtlaSil
  24. Çevre ; insanların ve diğer canlıların yaşama ortamını oluşturan hava, su ve topraktır. Denizler, göller, akarsular, bataklıkları, kumsallar, ormanlar, tarım alanları, dalyanlar, kırlar, dağlar, korunması lazım çevreyi oluşturan alanlardır. Bu alanlar bütün canlıların üreme ve beslenme ortamlarını sağlar.
    Ekosistem ; belirli bir kısımda bulunan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistemlerdir.
    Sürdürülebilir kalkınma ; insan ile doğa arasında denge kurarak doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını ve kalkınmasını programlama anlamını taşımaktadır. Sürdürülebilir kalkınma sosyal, ekolojik, ekonomik, mekansal ve kültürel boyutları olan bir kavramdır.

    YanıtlaSil
  25. HATİME SOLMAZ16 Mart 2014 23:49

    Çevre:İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde oldukları fiziki,biyolojik,kültürel,ekonomik ve sosyal ortamdır.
    Ekosistem:Canlıların kendi aralarında ve cansız çevreleri ile ilişkilerini ir düzen içinde yürüttükleri fiziksel,kimyasal,biyolojik sistemdir.Ekosistemin bozulması bütün dünyayı olumsuz etkiler.
    Çevre Politikası:Üretim sürecinde yöntem ve kalite kadar,kamu sağlığı ve çevre kaynaklarının korunması anlamını taşıyan çevre kalitesi ile ilgili siyasal kararlar bütünüdür.

    YanıtlaSil
  26. HATİME SOLMAZ16 Mart 2014 23:56

    Çevre:İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde oldukları sosyal ortamlardır.
    Ekosistem:Canlılarınn kendi arlarında ce cansız çevreleri ile ilişkilerini bir düzen içinde yürüttükleri ortamdır.
    Çevre Politikası:Üretim sürecinde yöntem ve kalite kadar, kamu sağlığı ve çevre kaynaklarının korunması anlamını taşıyan siyasal kararlar bütünüdür.

    YanıtlaSil
  27. Barış ERSİN
    Çevre, bütün canlıların hayatları süresince ilişkilerini devam ettirdikler ve karşılıklı olarak etkileşim için bulmuş oldukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortama verilen isimdir.

    Başka bir şekilde ise çevre, canlının bulunduğu ortamdır. Bu nedenler canlıların sağlıklı hayat südürebilmeside sadece sağlıklı bir çevre ile mümkün olur.

    İlişki sistemi olan çevrenin bozulmasıyla beraber ortaya çıkan çevre sorunları oluşması, genelde insan faktörüyle doğal dengenin bozulmasıyla başlamıştır.

    Bir insanın yaşamı değişik dengeler üzerinde bulunmaktadır. İnsanın çevresiyle olşuturmuş olduğu doğal dengenin oluşmasını sağlayan zincir halkalarında oluşan koplamar, o zincirin tamamını etkiler. Bu dengenin bozulmasına sebep olmakta ve çevrede sorunların oluşmasına neden olmaktadır.

    YanıtlaSil
  28. özge kaplan17 Mart 2014 03:20

    ekosıstem belırlı bır kısımda bulunan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerının karsılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve sureklılık arz eden ekolojık sıstemlere denır.ÇEVRE insanların ve dıger canlıların yasamları boyunca ilişkilerini surdurduklerı ve karsılıklı olarak etkılesım ıcınde bulundukları fızıkı bıyolojık sosyal ortamdır...

    YanıtlaSil
  29. nurcan akpınar17 Mart 2014 04:10

    Sürdürülebilirlik kavramının çevresel yönü insan faaliyetlerinin içinde yer aldığı doğal çevre
    ile ilişkilidir. Yine Ortak Geleceğimiz raporuna göre eğer ihtiyaçlar sürdürülebilir bir
    çevrede karşılanacaksa, dünyanın doğal kaynakları korunmalı ve güçlendirilmelidir”. Bu nedenle
    enerjinin ve yenilenemeyen malzemelerin küresel ölçekte hızla tüketimi karşısında, kaynak
    kullanımında yeni bir yaklaşım oluşturulması sürdürülebilirliğin diğer bir temel bileşenidir. Bu yeni
    yaklaşım, günümüzde sürdürülebilirlik stratejileri olarak karşımıza çıkmaktadır.

    YanıtlaSil
  30. Nuray Aktaş17 Mart 2014 05:07

    Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortam. Yani kısaca canlı varlıkları etkileyen dış tesirlerin tümüne çevre denir.

    Yani kısaca canlı varlıkları etkileyen dış tesirlerin tümüne çevre denir. Çevre geleceğimiz icin çok önemli katkılarda bulunur. Eğer çevremizi kontrol altında tutamazsak, bu bizim için ilerde pişman olunacak bir duruma gelir.

    Yaşam ve çevre birbirlerine bağlı iki önemli yaşam çerçevesidir.

    YanıtlaSil
  31. Çevre: Canlıların ve cansızların yaşamlarını sürdürdükleri doğal alandır.
    Devlet çevreyi korumak için bazı yasalar oluşturmuştur. Bunlardan bazıları şunlardır;
    43. Madde: Kıyılar devletin tasarrufu ve hükmü altındadır.
    56. Madde: Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.
    63. Madde: Devlet tarihi kültürel tabiat varlıklarını korumak zorundadır.
    Devlet bu yasalarla çevreyi koruma altına almıştır.

    YanıtlaSil
  32. 56. Madde: Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.
    43. Madde: Kıyılar devletin hükmü ve tasarrufudadır.
    63. Madde: Tarihi kültürel tabiat varlıklarını koruma altına almaktadır.
    Devlet bu yasalarla çevreyi korumuştur.

    YanıtlaSil
  33. MUSTAFA YILDIZ17 Mart 2014 05:53

    ekosistem yaklaşımı;bireysel organizmalar ya da topluluklardan çok tüm alanın işlevlerinin nasılolduğuyla ilgilenir.Bu alandaki organizmalar ve cansız çevreleriyle olan ilişkilerine bakar.

    YanıtlaSil
  34. mizgin çelik17 Mart 2014 15:57

    SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

    Çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik sağlandığı takdirde sürdürüllebilir gelişme gerçekleşebilmektedir. Yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve doğaya karşı sorumlu davranılması çevresel sürdürülebilirliğin gereksinmelerini oluşturmaktadır. Doğal enerjinin verimli kullanımı sonucu ülke ekonomisinde gelişme gözlenir. Ekonomideki kalkınma sürdürülebilir ekonomi kavramını gerçekçi kılmaktadır. Çevreye duyarlı bir yaklaşımla yaşamanın sonucunda sağlıklı toplumlar oluşur. Sağlıklı toplumların ekonomik refah içinde yaşantısı sosyal sürdürülebilirlik olarak adlandırılmaktadır.

    YanıtlaSil
  35. mizgin çelik17 Mart 2014 15:58

    SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

    Çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik sağlandığı takdirde sürdürüllebilir gelişme gerçekleşebilmektedir. Yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve doğaya karşı sorumlu davranılması çevresel sürdürülebilirliğin gereksinmelerini oluşturmaktadır. Doğal enerjinin verimli kullanımı sonucu ülke ekonomisinde gelişme gözlenir. Ekonomideki kalkınma sürdürülebilir ekonomi kavramını gerçekçi kılmaktadır. Çevreye duyarlı bir yaklaşımla yaşamanın sonucunda sağlıklı toplumlar oluşur. Sağlıklı toplumların ekonomik refah içinde yaşantısı sosyal sürdürülebilirlik olarak adlandırılmaktadır.

    YanıtlaSil