31 Mart 2014 Pazartesi

BANKA-2--N.Ö--FİN ve HUK KARŞ.--3.HAFTA

Örnek bir Olay anlatılıp sorular yazılıp cevap verilecek..

11 yorum:

  1. özgün keziban özdemr2 Nisan 2014 11:52

    .... AŞ 300 çalışanla hizmet veren bir şirkettir.Satın Alma Müdür Emre Bey yardımcısı Yusuf sekreteri Zehra Hanım arasında gecen bir olay anlatılmaktadır. Şimdi Zehra hanımla Emre Bey hem komsu hemde iş arkadaşıdır. Zehra hanım iş yerındekı her konuyu muduru Emre Beye gidip samımıyetınden dolayı anlatmaktadır. Bu durumun farkına varıp içerleyen Yusuf Bey rahatsızlanıp hastaneye kalkar. Bunun üzerine Yusuf Beyın Hanımı bu durumu şirketın ından kaynaklarına bildirir. İnsan kaynakları mudur beye durumu anlatmıştır. Bu durumda siz Emre Beyin yerınde olsanız ne yapardınız ?
    Zehra hanımla konuşup iş ve özel hayatı bırbırıne karıştırmamsı gerektığını tatlı bır dılle uyarmalıdır.

    YanıtlaSil
  2. 300 çalışanla üretim yapan bir şirkettir.Satın Alma Müdür Emre Bey dir yardımcısı Yusuf sekreteri Zehra Hanım arasında gecen bir olay anlatılmaktadır. Zehra hanımla Emre Bey hem komsu hem iş arkadaşı hemde aile dostudur. Zehra hanım iş yerındekı her konuyu muduru Emre Beye gidip samımıyetınden dolayı anlatmaktadır. Bu durumun farkına varan Yusuf Bey rahatsızlaşıp ilaç tedavisine başlar. Bunun üzerine Yusuf Beyın Hanımı bu durumu şirketın ınsan kaynaklarına bildirir. İnsan kaynakları Mudur Beye durumu anlatmıştır. Bu durumda siz Yusuf Beyin yerınde olsanız ne yapardınız ?
    Bu durumu Zehra hanıma söyleyıp ondan sorumlu mudurun kendısı olduğunu bıldırırdı.

    YanıtlaSil
  3. Selın Uludağ2 Nisan 2014 12:02

    üretim yapan bir şirkette.Satın Alma Müdür Emre Bey dir yardımcısı Yusuf bey sekreteri Zehra Hanım arasında yaşanan bir olay örgüsüdür. Zehra hanımla Emre Bey hem komsu hem iş arkadaşıdır.aralarındaki samımıyetınden dolayı zehra hanım her konuyu emre beye anlatmaktadır. Bu durumun farkına varan Yusuf Bey rahatsız olmaktadır Bunun üzerine Yusuf Beyın Hanımı bu durumu şirketın ınsan kaynaklarına bildirir. İnsan kaynakları Mudur Beye durumu anlatmıştır. Bu durumda siz ne yapardınız ?
    emre bey zehra hanımla konuşup kendısınden sorumlu yusuf beye danışamsını söylerdi.

    YanıtlaSil
  4. İLYAS SARISU2 Nisan 2014 12:19

    ilyas holdingde isminde çalışan bir işletme vardır ve bu işletmenin başında ahmet isminde bir müdür bunun yanında önemli işlerden sorumlu hüseyin isminde bir çalışan ve sekreterlik görevi yapan sibel isminde bir bayan bulunmaktadır. sibel adındaki sekreter müdür ahmet beylerin apartmanına taşınmış ve bu sayede de aralarındaki samimiyeti epey ilerletmiştir. şirketin bir sorunu çıkmış ve sekreter bu sorundan dolayı hüseyin beye danısması yerine ahmet beyle samimi oldugu için direk onla muhatap olmustur.bunu duyan hüseyin bey kendini birsey yerine koymadıklarını düşünüp hastalanmıstır. bu durumda doğru olan nedir ? sekreterin boyle durumda direk olarak kendinden sorumlu olan hüseyin beye gitmesi gerekir.

    YanıtlaSil
  5. mustafa solmaz2 Nisan 2014 15:09

    Patron ile calışan arasındaki yakınlaşmalarda iş yerinde yaşanan olaylar etkilenir mi ? etkilenirse ne gibi sorunlarla karşı karsıya kalınır ?

    YanıtlaSil
  6. NAZLI PARİMLİ2 Nisan 2014 15:17

    Bir firmanın sahibi ahmet bey ,ailece görüştüğü çok samimi olduğu sekreteri olan bir bayan ve işlerde karar verme yetkisine sahip olan hüseyin bey vardır.işletmenin temizlik elemanları secimi yapılacak ve görüşülen temizlik firmalarını sekreter rapor halinde hüseyin beye sunup kararı onun vermesi gerekirken sekreter direk müdürün yanına gidip kararını söylüyor samimiyetine güvenerek ve bunu duyan hüseyin bey fenalaşıyor.burada yapılması gereken nedir ?
    Müdür bu durumda sekreteri yanına çağırıp görevinin ne olduğunu gözden geçirmesi gerektiğini ve iş yerinde herkesin görevini yapması gerektiğini dile getirmeli iş yerinde daha resmi olunmasını söylemelidir.

    YanıtlaSil
  7. AYŞENUR ELVERDİ2 Nisan 2014 15:22

    Müdür iş yerinde otoritesini korumalı ve herkesin kendi görevini yapması gerektiğini söylemeli iş başka arkadaşlık başkadır.sekreter yapmış olduğu görüşmeleri karar alınması için Hüseyin beye sunmalı inceleme yaptıktan sonra Hüseyin bey karar vermeli ve işletme sahibine kararını bildirmelidir .Hüseyin bey işletme için önemli olmasa göreve alınmazdı. sekreter Hüseyin beyden özür dilemeli ve sadece görevini yerine getirmelidir.işletme sahibi ise çalışanları üzerindeki otoriteyi korumalıdır ve işletme düzenini aşılamalıdır.

    YanıtlaSil
  8. ümitnur erkut7 Nisan 2014 09:08

    X şirketi 300 çalışanla üretim yapan bir şirkettir.Satın Alma Müdür Emre Bey dir yardımcısı Yusuf sekreteri Zehra Hanım arasında gecen bir olay anlatılmaktadır. Zehra hanımla Emre Bey hem komsu hem iş arkadaşı hemde aile dostudur. Zehra hanım iş yerındekı her konuyu muduru Emre Beye gidip samımıyetınden dolayı anlatmaktadır. Bu durumun farkına varan Yusuf Bey rahatsızlaşıp ilaç tedavisine başlar. Bunun üzerine Yusuf Beyın Hanımı bu durumu şirketın ınsan kaynaklarına bildirir. İnsan kaynakları Mudur Beye durumu anlatmıştır. Bu durumda siz Yusuf Beyin yerınde olsanız ne yapardınız ?
    - iş yerinde müdürle arasına mesafe koymasını söylerdim. Özel konuları iş dışında konuşmaları gerektiğini tatlı bir dille anlatıdrdım

    YanıtlaSil
  9. SARİYE KILINÇ7 Nisan 2014 09:09

    Müdür iş yerinde otoriteye sahip olmalı iş verenlerine verdiği görevleri önce onların yapmasına bi cözüm olmadığında müdürle görüşülmelidir. İş yerinde çalışan personellerinde önce şefleriyle gerekli konuda konuşması lazım.İşlediğimiz örnek olaydada görüldüğü gibi herkes görevini yerinde yapmazsa sorunların olacağını ve sağlıksız bir yönetim şekli olacağını gösteriyor :)

    YanıtlaSil
  10. Güldem Uğuz9 Nisan 2014 10:30

    Sosyal ilişkilerde böyle bir problemin doğması bence emre beyin liderlik yapmasıdır. emre bey kendi görevini yapmalı yusuf beyin işine karışmamalı ve zehra hanımla dost ve iş ilişkilerini karıştırmamalıdır.

    YanıtlaSil
  11. İş yerinin müdürü olan ahmet bey dir.İş yerinde işci alma vb. işler için görevli olarak çalışan yusuf beydir. İşyerinin sekreterligini yapan zehra hanım bulunmakdadır. İşyerinde oluşan konularla ilgili zehra hanımın bir üstü olan yusuf beye danışmak yerine kendisine daha yakın hissediği emre beye danışması yusuf beyin otoretisine zarar verir ve yusuf beyin duygusal yönden zarar görmesine neden olur.Zehra hanımın küçük işlerle emre beyi rahatsız etmesi yanlış bir olaydır.Ne kadar kendilerini birbirine yakın hissedselerde alt üst ilişkisine dikkat etmesi gerekmekdedirler.

    YanıtlaSil