31 Mart 2014 Pazartesi

BANKA-2--N.Ö--FİN ve HUK KARŞ.--4.HAFTA

Örnek bir Olay anlatılıp sorular yazılıp cevap verilecek..

7 yorum:

  1. özgün keziban özdemr4 Nisan 2014 07:54

    kadın çalışanlar evlenirse hele birde çocuk sahibi olursa :
    ayşen gür liseden mezun muhasebeci ve işinde 6 yıldır çalışmaktadır ama pozisyonunda bir değişim olmamış ve iyice rutinleşmiştir ve nişanlı 1 ay sonrada evlenecektir. muhasebe yöneticisi suphi eryılmaz kaba insanların duygularına önem vermeyen başarılı olunan konulardada ödül vermeyen fakat disiplinli titiz bir ınsandır bundan dolayıda genel müdür yardımcılığına yükselecekti. ayşenin çalışma arkadaşı ve en yakın arkadaşı olan çiğdem ise evli altı aylık hamile ve iş ile özel yaşamı bir arada yürütebilen örnek biridir ama zayıf olduğu için kimse onun durumunu fark etmez ve bir sabah suphi bey durumu fark eder ve çiğdem hanımı odasına çağırıp bu şartta çalışamayacağını ve tazmınatını verip işten çıkartır. bu durum ayşeni düşünceye sevk eder ve aynı şeyi onunda yaşayacağını düşünür. bu durumda suphi beyin tavrı doğrumudur?
    çiğdem durumu söyleyip muduru bilgilendirmesi gerekirdi. suphi beyde çiğdem hanımın bu aya kadar idare edebildiğini görüp işine son vermeyebilirdi.

    YanıtlaSil
  2. kadın çalışanlar evlenıp bırde cocuk sahıbı olduklarında yönetıcılerın kaygıları :)
    çiğdem hanım hem evlı hemde işinde çok başarılı bır çalışandır. aysen hanımda aynı şirkette muhasebecıdır ve oda gayet başarılı bır çalışandır. aysen hanım kısa bı sure sonra evlıliği planlamaktadır fakat çiğdem hanım suphı beyın onun hamıle olduğunu öğrendıkten sonra işten kovması sebebiyle kendısının de aynı duruma düşmesinden tedırgındır çünkü yıllarını vermiş olduğu işini bırakmak istememektedir. bu sebeplerden dolayı kafasında bı suru soru işareti olmaktadır ne yapması gerektiğini de bılmemektedır. eğer ayşan hanım yerınde olsaydınız sız ne yapardınız ?
    eğer ben olsaydım işi bırakmaz evlendıkten sonrada eğer böyle bır planım varsa ve gerçekleştığı takdırde yönetcıler soyler onlardan gizlemzdım durumu böylelıkle de her ıkı taraf içinde sıkıntı olacak bi durum yaşanmazdı.

    YanıtlaSil
  3. ümitnur erkut7 Nisan 2014 09:14

    Çiğdem hanım hem evlı hemde işinde çok başarılı bır çalışandır. aysen hanımda aynı şirkette muhasebecıdır ve oda gayet başarılı bır çalışandır. aysen hanım kısa bı sure sonra evlıliği planlamaktadır fakat çiğdem hanım suphı beyın onun hamıle olduğunu öğrendıkten sonra işten kovması sebebiyle kendısının de aynı duruma düşmesinden tedırgındır çünkü yıllarını vermiş olduğu işini bırakmak istememektedir. bu sebeplerden dolayı kafasında bı suru soru işareti olmaktadır ne yapması gerektiğini de bılmemektedır. siz ayşen hanım yerinde olsaydınız nasıl bir tepki verirdiniz?
    - Gidip suphi beye yakında evleneceğimi işle hamileliği bir arada yürütebileceğimi söylerdim

    YanıtlaSil
  4. SARİYE KILINÇ7 Nisan 2014 09:27

    Bu olayda çiğdem hanım ayşen hanım için örnek bir kişiydi ve onun evliliğide işide iyi bi şekilde devam ediyodu fakat ilerleyen zamanlarda hamile olunca yöneticiyle arasında sorunlar oluşup işten ayrılınca Ayşen hanımdada bir ön yargı oluşmuştur kendisininde bu durumla karşı kalcağını düşünmüş olup ve uzun süre aynı pozisyonda çalışınca işten sıkılmasına neden olmuştur bu nedenler onun işten ayrılmasına sebep olmuştur

    YanıtlaSil
  5. Güldem Uğuz9 Nisan 2014 09:59

    Ayşen hanımın işten ayrılmasının sebebi muhasebe yöneticisinin kaba ve çalışanların duygularına önem vermediği için Ayşen hanım hamile olduğunu söyleyememiş ve yönetici öğrenince problemleri artmış ve işten çıkarılmıştır.

    YanıtlaSil
  6. Menevşe BAKİOĞLU9 Nisan 2014 10:10

    Ayşen hanım işinde iyi çalışkan bir muhasebecidir.İş yerindeki yakın arkadaşı olan çiğdem hanımın durumundan etkilenip işi bıkacağına patronu ile durumunu konuşsa iyi bir çalışan olduğu için patronu onu kaybetmek istemeyeceğinden anlayışla karşılayabilir .

    YanıtlaSil
  7. Ayşen hanım işinde başarılı biridir ki 6 yıldan beri işinde başarılarıyla bilinmekdedir.Yönetici olan suphi bey ise ayşen hanıma ne kadar kızsada onu işinde başarılı oldugu için aslında sevmekdedir. Ama çigdem hanıma yaptıkları bakımından kesinlikle bir yöneticiye yakışmayan haraketlerde bulunmuştur. Çiğdem hanımın suphi beye hamile olmadıgını söylememeside çigdem hanımın yaptıgı yanlışlardan birisidir. Çünkü çiğdem hanım ona hamile oldugunu bildirmeliki ileride izne ayrıldığı zaman yerine çalışacak birisini bulması sıkıntıya girmiş olmazdı.

    YanıtlaSil