6 Mart 2014 Perşembe

BANKA-2--N.Ö--FİN-HUK--1.HAFTA

22 yorum:

  1. SARİYE KILINÇ8 Mart 2014 06:33

    MOTİVASYON :Latince hareket etme anlamına gelen moev sözcüğünden ortaya çıkmıştır.Davranışı açıklamaya yarayan psikolojik süreçtir.Kişilerin belli bir amacı gerçekleştirmek için kendi arzu ve istekleri doğrultusunda davranmalarıdır.Güdülerin etkisiyle harekete geçme ve hedefe ulaşana değin davranışın sürdürülmesi sürecidir.

    İŞ TUTUMLARI
    Tutum : Belli bir kişiye bir duruma bir başka şeye karşı geliştirilen sağlam kalıcı bir eğilimdir.
    İş tutumu :Örgütsel davranışı ve örgüt performansını önemli ölçüde etkileme nedeniyle çalışanların tutumları yönetim açısından büyük önem taşıyor.Yöneticiler çalışanların tutumlarını davranışlarını etkileyerek örgüt içindeki potansiyel sorunları ve başarıyı ortaya çıkarır.

    YanıtlaSil
  2. ÜMİTNUR ERKUT8 Mart 2014 08:25

    MOTİVASYON
    Latince hareket etme anlamına gelen moev sözcüğünden ortaya çıkmıştır.Davranışı açıklamaya yarayan psikolojik süreçtir.Kişilerin belli bir amacı gerçekleştirmek için kendi arzu ve istekleri doğrultusunda davranmalarıdır.Güdülerin etkisiyle harekete geçme ve hedefe ulaşana değin davranışın sürdürülmesi sürecidir. 3 faktör vardır:
    1-) Bireyin özyapısında bulunan güçleri harekete geçiren davranışın tetiklenmesi
    2-) Belli bir hedefe ulaşmak üzere davranışın yönlendirilmesi
    3-) Birey tarafından algılanan amaç doğrultusunda davranışın sürdürülmesi.

    YanıtlaSil
  3. 1. MOTİVASYON

    Motivasyon, bir insanı belirli bir amaç için harekete geçiren güç demektir. Bireyleri bilinçli ve amaçlı işlerde bulunmaya yönelten dürtü veya dürtüler bileşkesidir. Bireyin örgüt içerisindeki davranış şeklini, gayret düzeyini ve zorluklar karşısında direnç düzeyini belirleyen içsel psikolojik güçler olarak tanımlanmıştır.
    Tutum: Belli bir kişiye ,bir duruma veya bir başka şeye karşı geliştirilen sağlam kalıcı egilimlerdir.
    İş Tutumları:Örgütsel davranışta tutumlar, bireyin işe ilişkin duygu, düşünce veya işi sevme ve sevmeme derecelerini belirttiğinde, bu konu iş tatmini olarak incelenmektedir. Genel anlamla iş tatmini, bireyin işe verdiği değer ve iş tecrübelerinin çıkardıkları sonuca göre pozitif duygusal durumları veya memnuniyetleri olarak adlandırılmaktadır.

    YanıtlaSil
  4. Asena Hazal ADANIR9 Mart 2014 08:22

    MOTİVASYON
    Latincede 'hareket' anlamına gelen moev sözcüğünden ortaya çıkmıştır.Davranışı açıklamaya yarayan psikolojik bir süreçtir.Kişilerin belli bir amacı gerçekleştirmek için kendi arzu ve istekleri doğrultusunda davranmalarıdır.Güdülerin etkisiyle harekete geçme ve hedefe ulaşmak için güç kazanma halidir.3 faktör vardır;
    1) Bireyin öz yapısında bulunan güçleri harekete geçiren davranışın tetiklemesi
    2) Belli bir hedefe ulaşmak üzere davranışın yönlendirilmesi
    3) Birey tarafından algılanan amaç doğrultusunda davranışın sürdürülmesi

    İŞ TUTUMU
    Belli bir kişiye bir duruma veya bir başka şeye karşı geliştirilen sağlam kalıcı bir eğilim örgütsel davranışın ve örgüt performansını önemli ölçüde çalışanların tutumları dolayısıyla davranışlarını etkileyerek örgüt içindeki potansiyel sorunları ve başarıları ortaya çıkarırlar.
    İşlerine karşı olumsuz tutumları olan bireylerin işten ayrılma,işe geç kalma,işe devamsızlık ve işle ilgili işlevleri yerine getirmeme gibi davranışlar sergilerler.

    YanıtlaSil
  5. Tutum : Belli bir kişiye bir duruma veya bir başka şeye karşı geliştirilen sağlam kalıcı bir eğilim örgütsel davranışın ve örgüt performansını önemli ölçüde çalışanların tutumları yönetim açısından büyük önem taşır.Yöneticiler çalışanların tutumları dolayısıyla davranışlarını etkileyerek örgüt içindeki potansiyel sorunları ve başarıları ortaya çıkarırlar.İşlerine olumsuz tutumları olan bireylerin işten ayrılma, işe geç gelme, işe devamsızlık ve işle ilgili işlevleri yerine getirmeme gibi davranışlar sergilerler.

    YanıtlaSil
  6. Nimet KOCABIYIK9 Mart 2014 11:52

    İŞ TUTUMU
    Tutum:Belli bir kişiye bir duruma veya bir başka şeye karşı geliştirilen sağlam kalıcı bir eğilim.
    İş Tutumu:Örgütsel davranışın ve örgüt performansını önemli ölçüde etkilemesi ölçüde çalışanlarının tutumları yönetim açısında büyük önem taşır.Yöneticiler çalışanların tutumları dolayısıyla davranışlarını etkileyerek örgüt içinde potansiyel sorunları ve başarıları ortaya çıkarır.

    YanıtlaSil
  7. RABİA ZEYBEK10 Mart 2014 13:02

    Motivasyon; bir insanı belirli bir amaç için harekete geçiren güçtür. Bireyleri bilinçli ve amaçlı işlerde bulunmaya yönelten dürtü ve dürtüler bileşkesidir. Bireyin örgüt içerisindeki davranış şeklini, gayret düzeyini ve zorluklar karşısında direnç düzeyini belirleyen içsel psikolojik güçler olarak tanımlanmıştır.

    YanıtlaSil
  8. Neşe ÇELEBİ11 Mart 2014 05:03

    TUTUMLAR

    Tutum, bireyin nesnelere, fikirlere, kurumlara, olaylara ve diğer insanlara ilişkin düşünce, duygu ve davranışlarını organize eden bir eğilimdir. Bireye aittir; bireyin duygu, düşünce ve davranışlarında tutarlı olmasını sağlar.

    İnsanlar, kendileri için kendileri için psikolojik olarak mevcut olan her şeye örneğin, eşyalara, fikirlere, olaylara, ideolojiye, kurumlara, dinlere ilişkin tutum geliştirebilirler. Bu sebeple kişinin sayılamayacak kadar tutum sahibi olması olasıdır. Tutumların sayısı çok olabilir fakat sınırsız değildir. Hakkında tutum sahibi olunan şey tutum nesnesi olarak adlandırılır. Birey ç evresinde çok sayıda bulunan tutum nesneleri içinden kendisi için psikolojik olarak önem taşıyanlara ilişkin tutum geliştirir, yani bireyin tutum geliştirebilmesi için tutum geliştireceği nesnenin aynı zamanda psikolojik bir anlam ifade etmesi gerekmektedir.

    Tutumum bilişsel, duygusal ve davranışsal olmak üzere üç boyutu vardır. Bu üç boyut birbirinden kesin çizgilerle ayrılmaz; birbirleriyle ilişkilidir ve etkileşim halindedir. Aynı zamanda birbirleriyle tutarlık gösterirler.

    Tutumun bilişsel boyutunu bireyin tutum nesnesine ilişkin düşünce, bilgi ve inançları oluşturur. Örneğin, doğayı korumak amacıyla siyanürle altın aranmasına karşı çıkan bireyler, siyanürün zararları hakkındaki bilgilerinden dolayı doğanın zarar göreceğine inanırlar ve karşı çıkarlar.

    Bireyin tutum nesnesini olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirmesi ve bu nesneye karşı olumlu ya da olumsuz duygular beslemesi duygusal boyuta bağlıdır. Örneğin, bir ulusa karşı olumlu bir tutum içinde olan birey, ulusu iyi olarak değerlendirdiği için, bireylerine karşı da dostça duygular besleyecektir.

    YanıtlaSil
  9. Alime ÇELEBİ11 Mart 2014 05:07

    1. MOTİVASYON NEDİR?

    Motive teriminin Türkçe karşılığı, güdü, saik veya harekete geçmedir. Motivasyon, bir insanı belirli bir amaç için harekete geçiren güç demektir. Bireyleri bilinçli ve amaçlı işlerde bulunmaya yönelten dürtü veya dürtüler bileşkesidir. Bireyin örgüt içerisindeki davranış şeklini, gayret düzeyini ve zorluklar karşısında direnç düzeyini belirleyen içsel psikolojik güçler olarak tanımlanmıştır.
    Tanımların tümü genel olarak motivasyonu; bireyi harekete geçiren, davranışlarını şekillendiren, ve davranışın devamlılığını sağlayan içsel psikolojik ve dışsal ekonomik araçların neler olabileceği üzerinde durmaktadır.
    Yapılan bu tanımlara göre motivasyonun üç temel özelliği bulunmaktadır;
    • Harekete geçirici,
    • Hareketi devam ettirici,
    • Hareketi veya davranışları olumlu yöne yönelticidir.

    2. MOTİVASYONUN ÖNEMİ

    Teknolojik gelişmeler, iletişim dünyasındaki başarılar ve özellikle insanların ekonomik düzeylerine bağlı olarak yaşam düzeyleri iyileşmiştir. Buna bağlı olarak daha önce onları motive eden sadece temel fizyolojik ihtiyaçlar iken, son yıllarda daha farklı ihtiyaç yapıları ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, motivasyon son dönemlerde yönetim psikolojisinin en önemli konularından biri olmuştur.

    YanıtlaSil
  10. MOTİVASYON SÜRECİ

    Motivasyon süreci, bireylerin ihtiyacı ile ilişkilendirilmektedir. Uyarma sonucu bireyin ihtiyaç şiddeti artmakta, birey ihtiyaçlarını karşılamak için davranışa geçmektedir.

    MOTİVASYON TEORİLERİ

    Motivasyon teorileri, içerik ve süreç teorileri olarak iki temel gruba ayrılmakla beraber, üçüncü bir grup olarak da modern teoriler bulunmaktadır. Bazı kaynaklarda Japon teorisi olarak da geçmektedir. Bu teorilerin bazıları, bireyin içinden kaynaklanan ve bireyin psikolojik olarak motivasyonunu sağlayan içsel değerler olduğunu öne sürmektedir. Bazıları da bireyin dışında gelişen, bireyi motive eden kaynakların dışsal olduğunu öne sürmektedirler. Çağdaş teorilerde bireyi motive eden etmenler, duruma ve isletmenin çevresel yapısına göre farklılık göstermektedir.

    YanıtlaSil
  11. AYŞENUR ELVERDİ11 Mart 2014 08:10

    MOTİVASYON NEDİR?

    Motive teriminin Türkçe karşılığı, güdü, saik veya harekete geçmedir.
    Motivasyon, bir insanı belirli bir amaç için harekete geçiren güç demektir. Bireyleri bilinçli ve amaçlı işlerde bulunmaya yönelten dürtü veya dürtüler bileşkesidir. Bireyin örgüt içerisindeki davranış şeklini, gayret düzeyini ve zorluklar karşısında direnç düzeyini belirleyen içsel psikolojik güçler olarak tanımlanmıştır.

    YanıtlaSil
  12. NAZLI PARİMLİ11 Mart 2014 08:42

    MOTİVASYONUN ÖNEMİ

    Teknolojik gelişmeler, iletişim dünyasındaki başarılar ve özellikle insanların ekonomik düzeylerine bağlı olarak yaşam düzeyleri iyileşmiştir. Buna" bağlı olarak daha önce onları motive eden sadece temel fizyolojik ihtiyaçlar iken, son yıllarda daha farklı ihtiyaç yapıları ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, motivasyon son dönemlerde yönetim psikolojisinin en önemli konularından biri olmuştur.

    YanıtlaSil
  13. Nurdan ŞAHİN~11 Mart 2014 08:50

    MOTİVASYON
    Latincede 'hareket' anlamına gelen moev sözcüğünden ortaya çıkmıştır.Davranışı açıklamaya yarayan psikolojik bir süreçtir.Kişilerin belli bir amacı gerçekleştirmek için kendi arzu ve istekleri doğrultusunda davranmalarıdır.Güdülerin etkisiyle harekete geçme ve hedefe ulaşmak için güç kazanma halidir.3 faktör vardır;
    1) Bireyin öz yapısında bulunan güçleri harekete geçiren davranışın tetiklemesi
    2) Belli bir hedefe ulaşmak üzere davranışın yönlendirilmesi
    3) Birey tarafından algılanan amaç doğrultusunda davranışın sürdürülmesi

    İŞ TUTUMU
    Belli bir kişiye bir duruma veya bir başka şeye karşı geliştirilen sağlam kalıcı bir eğilim örgütsel davranışın ve örgüt performansını önemli ölçüde çalışanların tutumları dolayısıyla davranışlarını etkileyerek örgüt içindeki potansiyel sorunları ve başarıları ortaya çıkarırlar.
    İşlerine karşı olumsuz tutumları olan bireylerin işten ayrılma,işe geç kalma,işe devamsızlık ve işle ilgili işlevleri yerine getirmeme gibi davranışlar sergilerler.

    YanıtlaSil
  14. yaşar ÖZBEK11 Mart 2014 14:46

    MOTİVASYON:Size herkesin çok iyi bildiğini sandığı aslında pek de bilmediği motivasyon ve ödüllendirmeden bahsedeceğim. İsterseniz gelin önce konumuza Konfüçyüs ile başlayalım. Bakalım neler söylemiş?

    Yaşlı devlet adamlarından biri Konfüçyüs’e sordu; “insanları nasıl ciddi ve sadık kılabilirim ki hevesle çalışsınlar?”

    Konfüçyüs dedi ki; “onlara başkanlık ederken saygınlığı eksik etme ki ciddi olsunlar. Babacan ve şefkatli ol ki, sadık olsunlar. İyiyi teşvik et, acemiye öğret ki hevesli olsunlar.”

    Bu sözlerin günümüzden 2500 sene önce söylenildiğine inanabiliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Tam 2500 sene önce bu söylem toplumlar arasında konuşulur ve uygulanırken bugün birçoklarının bundan en ufak bir haberini bile olmadığını biliyoruz. Bırakın motivasyon ve ödülü, daha çok kırk katır mı, kırkı satır mı felsefesini tartışıyoruz.

    Motivasyon Dedikleri Şey Ne Ola Ki?

    Dilimizde “güdüleme” olarak da bilinen motivasyon, bir insanı arzu ve istekleri doğrultusunda harekete geçiren güç demektir. Performansımızı doğrudan etkileyen, davranışlarımızın başlatılmasını, yönlendirilmesini ve sürdürülmesini sağlayan, bütün kaynaklarımızı amacımız için kullanmamıza yarayan bu itici güç iki şekilde sağlanabilir:

    1.İç motivasyon:

    İç motivasyon, bizim ihtiyaçlarımız, beklentilerimiz, inançlarımız, onu yapma nedenimiz, zevklerimiz, hedeflerimizdir. İç motivasyon, bizim motivasyonumuzdur, bizim değerlerimizi, hedeflerimizi, isteklerimizi içerir. Bizi asıl harekete geçirecek olan da budur. Yaptığımız şeyin biz istediğimiz için yapıldığını ve bunun için öncelikle bizim kendimizi motive etmemiz gerektiğini biliriz. Bir şeyi kendimiz istediğimiz için öğreniriz ya da yaparız. Bu insan psikolojisinin en temel hareket noktalarından birisidir…

    2.Dış motivasyon:

    Adı üzerinde dıştan gelen motivasyondur. Bir işi ödül için ya da cezadan kaçmak için yapmamız gibi ya da bizi etkileyen insanların hedeflerini ve isteklerini yerine getirerek onların mutlu olmasını sağlamak gibi. Başka bir deyişle hazza ulaşmak ve acıdan kaçınmak dış motivasyon konusundaki en temel hareket noktamızdır. Görüldüğü gibi, dış motivasyon kişinin dışından kaynaklanır, çevreden gelen bir pekiştirme ya da ödüllendirme ile bir şey yapmasını sağlar.

    Günümüz toplumsal yaşamı ve demografik yapısı ele alındığında şu anda oldukça fazla sayıda bireyin yer aldığı “y kuşağı” bu konuda çok hassastır. Özellikle dış motivasyon konusunda son derece kırılgan ve hassas bir yapıda olduklarını tüm iş dünyasına özellikle söylemek isterim.

    YanıtlaSil
  15. İLYAS SARISU11 Mart 2014 17:16

    MOTİVASYON NEDİR ?
    Motivasyon en basit anlamıyla “bir şeyleri yapma arzusudur”. Hedef temelli davranışları başlatan, rehberlik eden ve devam ettiren süreçtir. Motivasyon harekete geçmemizi sağlayan şeydir. Susadığınızda suya uzanmak, sevgilinizi memnun etmek için ona hediye vermek, iyi görünmek için güzel kıyafetler almak, bilgi elde etmek için kitap okumak motivasyon sayesinde olur.
    MOTİVASYONU ARTTIRMANIN YOLLARI ;
    -Bir Amaç Bulun ve Niyetinizi Belirleyin
    -Büyük Düşünün ve Dilekler Tutun
    -İyi Yaptığınız Bir İş İçin Kendinizi Ödüllendirin
    - Korkularınızla Yüzleşin ve Onları Kucaklayın
    -Besin Maddeleri ve Egzersiz
    -Sevgi ve Minnettarlık
    -Zihin Haritalama ve Görselleştirme
    -Yazma ve Yaratıcı İfade
    -Yeni Yetenekler Öğrenin
    -Doğaya Çıkın , Doğayı tanıyın

    YanıtlaSil
  16. Mustafa solmaz12 Mart 2014 09:46

    MOTİVASYON NEDİR?

    'Bir işi yapmak için içimizde duyduğumuz güçlü istek' motivasyondur.
    Psikoloji dilinde 'güdü' dediğimiz 'motivasyon' ne kadar güçlüyse bir işi yapma gücümüz o kadar artar. 'Bir arkadaşımızı görmek' için güçlü bir isteğimiz varsa ne uzaklık bize engel olabilir ne de bir işimizin olması. Her şeyi bir yana bırakır, arkadaşımızı görmeye gideriz.

    YanıtlaSil
  17. Motivasyon;
    Motivasyon en basit anlamıyla “bir şeyleri yapma arzusudur”. Hedef temelli davranışları başlatan, rehberlik eden ve devam ettiren süreçtir. Motivasyon harekete geçmemizi sağlayan şeydir. Susadığınızda suya uzanmak, sevgilinizi memnun etmek için ona hediye vermek, iyi görünmek için güzel kıyafetler almak, bilgi elde etmek için kitap okumak motivasyon sâyesinde olur.
    Motivasyon biyolojik, duygusal, sosyal ve bilişsel (idrak ile ilgili) güçleri içerir. Bu etmenler davranışın oluşmasını sağlarlar. Suya uzanmak biyolojik, sevgilinize hediye vermek duygusal, güzel kıyafetler almak sosyal ve kitap okumak bilişsel bir gücün neticesidir.
    Günlük kullanımda motivasyon bir insanın bir şeyi neden yaptığıdır. Örneğin, bir öğrenci iyi bir üniversiteye girmek konusunda o kadar motive olmuştur ki, her gününü çalışarak geçirmektedir.

    YanıtlaSil
  18. Selin Uludağ12 Mart 2014 10:01

    Tanımı ve Gerekliliği
    Motivasyon (Güdülenme): Yönünü ve öncelik sırasını da belirleyerek, bireyleri bilinçli ve amaçlı eylemlerde bulunmaya yönelten, iç ya da dış etkenlerdir.
    Motivasyon, bir davranışa neden olan fizyolojik, toplumsal ve psikolojik etkilerdir; Zihinsel nedene dayanır ve bu yönüyle kaynağı duygu olan dürtülerden ayrılır.
    Kişiliğin oluşmasında, biçimlenmesinde tutum ve davranışı başlatan, açığa çıkaran, sürdüren, yönlendiren bilinçli ya da bilinçsiz etkenlere güdü (motive) denir. Güdülerin etkisiyle oluşan sürece de güdülenme denir.
    Genel olarak, güdü kavramı içinde içgüdü, dürtü, içsel itilme, gereksi-nim, eğilim, ilgi, istek, istem (irade), tutku, umut, beklenti, amaç kavramları da yer alır. Bunlar kişilik gelişmesinde rol oynadığı gibi, bir tutum ve dav-ranışı ortaya çıkaran temel etkenler arasında da bulunabilirler. Bunlar ara-sında sıkı bağlantılar vardır. Herhangi birinde ortaya çıkan gelişme ve de-ğişme, tutum ve davranışı değiştirebileceği gibi, bu gelişme ve değişmenin süresi kişilik yapısını da etkileyebilir.

    YanıtlaSil
  19. Halil İbrahim Ayaz12 Mart 2014 14:30

    MOTİVASYON

    Dilimizde “güdüleme” olarak da bilinen motivasyon, bir insanı arzu ve istekleri doğrultusunda harekete geçiren güç demektir. Performansımızı doğrudan etkileyen, davranışlarımızın başlatılmasını, yönlendirilmesini ve sürdürülmesini sağlayan, bütün kaynaklarımızı amacımız için kullanmamıza yarayan bu itici güç iki şekilde sağlanabilir:

    1.İç motivasyon:

    İç motivasyon, bizim ihtiyaçlarımız, beklentilerimiz, inançlarımız, onu yapma nedenimiz, zevklerimiz, hedeflerimizdir. İç motivasyon, bizim motivasyonumuzdur, bizim değerlerimizi, hedeflerimizi, isteklerimizi içerir. Bizi asıl harekete geçirecek olan da budur. Yaptığımız şeyin biz istediğimiz için yapıldığını ve bunun için öncelikle bizim kendimizi motive etmemiz gerektiğini biliriz. Bir şeyi kendimiz istediğimiz için öğreniriz ya da yaparız. Bu insan psikolojisinin en temel hareket noktalarından birisidir…

    2.Dış motivasyon:

    Adı üzerinde dıştan gelen motivasyondur. Bir işi ödül için ya da cezadan kaçmak için yapmamız gibi ya da bizi etkileyen insanların hedeflerini ve isteklerini yerine getirerek onların mutlu olmasını sağlamak gibi. Başka bir deyişle hazza ulaşmak ve acıdan kaçınmak dış motivasyon konusundaki en temel hareket noktamızdır. Görüldüğü gibi, dış motivasyon kişinin dışından kaynaklanır, çevreden gelen bir pekiştirme ya da ödüllendirme ile bir şey yapmasını sağlar.

    YanıtlaSil
  20. özgün keziban özdemr13 Mart 2014 10:01

    Tutum bir bireye atfedilen ve onun bir psikolojik obje ile ilgili düşünce, duygu ve davranışlarını düzenli bir biçimde oluşturan bir eğilimdir.
    Tutumların temelinde iki önemli özellik yatar:
    ■ Uzun sürelidirler.
    ■ Bilişsel, duygusal ve davranışsal biçimleri içerirler.

    Bu özelliklerin gücü kendi aralarında ve tutumdan tutuma farklılık gösterir. Bunun dışında, tutumlar şiddet derecesi, karmaşıklık, diğer tutumlarla ilişki, birimler arası tutarlılık ve tutumlar arası tutarlılık gibi özelliklere sahiptir.

    YanıtlaSil
  21. Motivasyon, davranışa enerji ve yön veren, insanı belirli bir amaca yönelik olarak
    harekete geçiren güçtür. İstekleri, arzuları, gereksinimleri, dürtüleri ve ilgileri kapsayan genel
    bir kavramdır. Bir istek ya da ihtiyacımızı karşılayabilmek için bir hedefe yöneliriz ve
    ihtiyacımızın karşılanmasına bağlı olarak bu davranışı sürdürmeye ya da sürdürmemeye karar
    veririz. Motivasyon kavramı davranışın üç ana öğesinin temelini oluşturur:
     Davranışı tetikleme
     Davranışı yönlendirme
     Davranışı sürdürme

    YanıtlaSil
  22. Bilgehan Aktürk16 Mart 2014 16:32

    MOTİVASYON
    Latincede 'hareket' anlamına gelen moev sözcüğünden ortaya çıkmıştır.Davranışı açıklamaya yarayan psikolojik bir süreçtir.Kişilerin belli bir amacı gerçekleştirmek için kendi arzu ve istekleri doğrultusunda davranmalarıdır.İŞ TUTUMU
    Belli bir kişiye bir duruma veya bir başka şeye karşı geliştirilen sağlam kalıcı bir eğilim örgütsel davranışın ve örgüt performansını önemli ölçüde çalışanların tutumları dolayısıyla davranışlarını etkileyerek örgüt içindeki potansiyel sorunları ve başarıları ortaya çıkarırlar.

    YanıtlaSil